Se ylitti kaikki odotukset!

Nyt olemme taas kotona uskomattoman hauskan ja mielenkiintoisen viikonlopun jälkeen. Voin vannoa, etten kertaakaan ole katunut päätöstäni seurata vaistoani ja osallistua Valion reseptikilpailuun! Nyt palkinto on lunastettu ja uskallan väittää, että kaikki mukana olleet olivat perjantain tapahtumaan tyytyväisiä.

Saavuimme Kokkikoulu Espaan perjantai-iltapäivänä kello neljältä täynnä odotuksia tulevasta. Meitä vastassa oli erittäin mukava nainen, paikan emäntä nimeltä Annika, joka tarjoili meille kuohuviinilasilliset heti saatuamme ulkovaatteet naulaan. Annika piti lyhyen esittelyn koulun toiminnasta mutta minun on myönnettävä, etten ehkä ihan kaikkea kuullut, koska yritin salaa bongata illan päätähteä (en siis tarkoita itseäni vaan “julkkiskokki” Tomi Björckiä). Enkä usko olleeni ainut joukossamme joka mietti, onko hän todella  paikalla. Annikan kerrottua omansa esittäytyi pitkän meriittilistan omaava keittiömestari Anssi Nurminen. Hän kertoi kokkaavansa kanssamme, jonka jälkeen aloitimme reseptien läpikäynnin. Ensimmäinen ajatukseni oli “jahas!”, jonka jälkeen muistin äitini varoituksen sanat: “Älä Mia sitten pety, vaikkei se Tomi olekaan paikalla tai käy vaan kääntymässä”. Siksipä päätin pitää hauskaa parhaiden ystävieni kanssa ja nauttia hyvästä ruoasta… ja viinistä, enkä olla pettynyt, etten saanutkaan tavata Tomi Björckiä.

Kun olimme ehtineet puoliväliin reseptiä soi ovikello. Anssi katsoi ulos ikkunasta ja tokaisi salamyhkäisesti: “Niin, saamme vielä yhden vieraan.” Katsoin Lenaa, joka vastasi katseeseeni ja iski silmää hymyillen. Ehkä saisimme kuitenkin kunnian tavata yhden Masterchef Suomen tuomareista… ja sisään marssi itse Tomi Björck!!

Olo oli hieman epätodellinen, koska hän on on TV:stä tuttu mutta seisoi yhtäkkiä kanssamme samassa huoneessa. Tuntui epätodelliselta ja ensi alkuun hieman hermostuttavalta! :)

Jakauduimme niin, että miehet hoitivat alkuruoan ja pääruoan numero kaksi. Me naiset hoidimme ensimmäisen pääruoan ja jälkiruoan. Täällä kerron, mitä valmistimme. Me valloitimme omat puolemme keittiöstä ja Anssi sekä Tomi olivat keskellä ja auttoivat siellä, missä apua tarvittiin. Unohdin hermostuneisuuteni aika nopeasti ja kokkailin täysillä. Oli niin uskomattoman hauskaa laittaa ruokaa, kun kaikki raaka-aineet ja apu olivat käden ulottuvilla ja Annika siivoili jälkiämme… sekä täytti viinilasejamme joka kulauksen jälkeen. Tai siltä ainakin tuntui! Me otimme tilaisuudesta vaarin ja kysyimme Tomilta ja Antilta kaiken, mitä ruoanlaitosta keksimme kysyä. Täytyy sanoa, että he ovat kaksi erittäin mukavaa ja sympaattista kokkia! Äitini varoitus olla odottamatta liikoja osottautui siis turhaksi ja voin väittää, että ilta todella ylitti odotukset! Tomi osallistui ruoanlaittoon kanssamme ja jäi vielä seuraksemme ruokailun ajaksi, ja kyllä meillä oli rattoisaa! Sekä englanti että suomen kieli soljui, mutta se voi hieman olla Annikan ansiota, koska hän oli ottanut tehtäväkseen täyttää uskollisesti lasejamme.

Jokainen ruokalaji esiteltiin kokkailijan toimesta, joten kun pojat olivat keittiössä laittamassa ruokia lautasille, nautimme me tytöt hetkestä ja toistemme seurasta. Anssi oli päättänyt, että jälkiruoan asettelee esille Tomi. Hän sai myös samalla perustella meille, miksi tekee juuri niin kuin tekee. Lopputulos olikin sitten sen mukainen – kaunis! Hirmu kiinnostavaa nähdä ammattilaisen työskentelevän ja samanaikaisesti kertoa, miksi tekee mitkäkin asiat. Minä imin innolla itseeni vinkkejä ja viisaita neuvoja.

Ruoka oli aivan omassa luokassaan, joten sehän osoittaa, että oikealla reseptillä ja oikein kootulla ruokalistalla voi Matti Meikäläinenkin onnistua keittiössä. Jälkiruoka oli aivan selkeä suosikkini… se oli vain uskomattoman hyvää!

Ennen ruokailua oli Anssi järjestänyt meille tuoksukilpailun. Saimme nuuhkutella 16 kpl kyniä, jotka kaikki sisälsivät eri esansseja: sitruunasta ja omenasta kalaan ja terpentiiniin. Kilpailun voitti Lotta, jolla oli 16/16 oikein, vau! Ja kaikesta parasta oli, että hän päihitti Tomin yhdellä pisteellä! :)

Olin etukäteen hieman miettinyt, miten puhuminen sujuisi mutta se ei ollut ongelma eikä mikään. Anssi vaihtoi heti englanniksi, kun selitimme tilanteen ja koko illan kuului keittiössä komea sekoitus ruotsia, suomea ja englantia. Jokusen lauseen saksaakin oli keittiömestari rohjennut sanoa ennen kuin lähdimme.

Sitten lähdimme Tomin seurassa katsastamaan hänen omat ravintolansa Gajinin ja Boulevard Socialin… aika jännä nähdä ihmisten reaktiot, kun Tomi käveli ovesta sisään. Voi vain kuvitella, miten kaikki puheensorina loppui, kun kaikkien katseet kääntyivät ovelle. Tomi peruutti sanoen, että ravintolassa oli liian ahdasta… :) Mutta asiakkaat saivat varmasti rahoilleen vastinetta ;) Me kävimme parissa muussa ravintolassa Tomin palatessa töiden pariin, ja päätimme sitten illan Boulevard Socialissa. Hienoa illassa oli myös se, että pääsin hieman nauttimaan omasta ajasta elämäni miehen kanssa ilman kahta ihanaa pirpanaamme! Sitäkin tarvitaan joskus! Joten voin vain kertoa, että tämä voitto ylitti kaikki odotukseni ja päättää parilla kuvalla illasta:

Share

4 vastausta artikkeliin ”Se ylitti kaikki odotukset!

  1. Onnittelut vielä Valion MasterChef reseptikilpailun voitosta – kaikesta päätellen voitto oli herkullinen! :)

    Terveisin,
    Pekka Valion digitaalisen markkinoinnin tiimistä

  2. Moi. Ajattelin nyt testata tuon valion masterchef voittaja reseptin. Oli kiva lukea illastanne Björkin kanssa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>