Appiukon opissa

Olemme olleet viikon kestävällä rentouttavalla (ja vauhdikkaalla) lomalla Pohjanmaalla. Jaakon päiviä vietetään perinteikkäästi koko viikon ajan eikä tämä kerta ollut poikkeus. Otin tilanteesta vaarin ottamalla oikein rauhallisesti ja yritin olla istumatta tietokoneella kovin paljoa. Sen sijaan opetti anoppini Calle minulle kalafileerauksen jalon taidon. En ollut koskaan aiemmin tehnyt sitä… ehkä siksi, että minua on aina hieman inhottanut käsitellä limaisia kaloja. Tämä osoittautui kuitenkin aivan turhaksi! Calle oli ostanut kaksi keskikokoista kirjolohta – yhden “mallikalan” itselleen ja minulle toisen, jolla sain harjoitella (hyvin pedagogista, täytyy sanoa! Mutta hän onkin opettanut poliisikoulussa (voin kertoa hyvin ylpeänä!) :) ).

Vakaalla kädellä ja rauhallisella äänellä kertoi Calle minulle vaihe vaiheelta, mitä, miten ja miksi hän teki niin kuin teki. Sitten oli minun vuoroni ottaa reipas ote limaisesta kalasta, joka pienen talouspaperikäsittelyn jälkeen ei ollutkaan limainen. Sitten aloin leikata terävällä fileerausveitsellä ja se oli oikein hauskaa… Opettajani valvoi takanani (hieman hermostuttavaa, kyllä, mutta myös turvallista) ja oikaisi minua tarpeen tullen. Sain kun sainkin fileet irti ja ne olivat jopa oikein komeat. Ylpeänä voin myös kertoa, että sain poisfileerattua ruodot toisesta fileestä samalla kun irrotin sen selkäruodosta. Se, kuulkaas, ei ole helppoa… Miten sen tein jää mysteeriksi, se vain tapahtui! :)

Nyt minun vain täytyy hankkia hieno ja terävä fileerausveitsi ja jatkaa harjoituksia. Savustimen me olemme jo hankkineet tänään, joten kohta täällä savustetaan kalaa!

Tässä hieman kuvia Calle-apen fileekoulusta:

Share

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>