Perjantaipulla: Daim-brownie

Kun uusi viikko alkaa, pyörii päässäni aina eräs asia… Mitä tarjoaisin perjantaikahvilla? Tämä viikko alkoi nihkeästi – olin väsynyt parin huonosti nukutun yön jälkeen ja väsynyt myös siksi, että olin sunnuntaina herättänyt henkiin “salibandyurani” kuuden vuoden tauon jälkeen :) (Olen ollut aika muusina kolmen kovan ottelun jälkeen, mutta hauskaa oli!) Joten inspiraatio perjantaipullaa varten antoi hieman odottaa itseään… kunnes istuimme lounaalla työkavereideni kanssa ja Jaana kertoi suklaakakusta, joka sisälsi Daimia ja oli niin makeaa ja hyvää… Ah, silloin iski inspiraatio ja mielikuvat ihanan herkullisesta Daimin makuisesta browniesta. Tämän viikkoinen perjantaipulla on siis suussasulavan hyvä ja täyteläinen Daim-brownie. Aivan ihana, taivaallinen ja vaarallisen paljon riippuvuutta aiheuttava :) Leivo, syö ja nauti – minä suuntaan nokkani kohti Lontoota oikealle “tyttöjen lomalle” hienoimman Inan seurassa. So long :)

Daim-brownie

  • 150 g voita
  • 300 g tummaa suklaata
  • 2 rkl vettä
  • 4 kananmunaa
  • 330 g muscovadosokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 170 g gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta
  • 100 g Daim-suklaata
  • 100 g valkosuklaata
  1. Säädä uuni 180°C.
  2. Vuoraa leivinvuoka (20×30 cm) leivinpaperilla.
  3. Leikkaa voi pienemmiksi paloiksi ja pilko puolet tummasta suklaasta. Laita kattilaan voi, pilkottu suklaa ja vesi.
  4. Sekoita, kunnes ainekset ovat sulaneet ja kaada seos kulhoon.
  5. Vatkaa tai sekoita voimakkaasti joukkoon kananmunat yksi kerrallaan sekä sokeri ja vaniljasokeri.
  6. Siivilöi joukkoon jauhot.
  7. Pilko karkeasti loput tummasta suklaasta sekä valkoinen suklaa. Pilko Daim pieneksi ja sekoita kaikki suklaat taikinaan.
  8. Kaada taikina vuokaan ja paista uunissa noin 30-35 min tai kunnes brownie on kiinteä reunoilta, mutta löysä keskeltä.
  9. Anna kakun jäähtyä noin 15 min ja anna asettua jääkaapissa noin 2 tuntia.

Share

2 vastausta artikkeliin ”Perjantaipulla: Daim-brownie

  1. Kiitos reseptistä. Tein tätä juhliin, ilman daimia ja valkosuklaata ja korvasin voin kookosöljyllä niin sain maidottoman version. Hyvää oli!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>