Perjantaipulla: Mustikkaiset tiikerikuppikakut

Tämä on toiseksi viimeinen perjantaipulla vähään aikaan… Syy? Hyvin yksinkertaista! Lähdemme perheen kanssa ”pienelle” lomalle – kuukaudeksi Thaimaahan :) Ja koska en tule olemaan konttorissa koko marraskuussa, ei myöskään valitettavasti tule perjantaipullaakaan!

Mutta tämänviikkoinen perjantaipulla on rehti tiikerikakku muffinimuodossa, mustikalla ja vaniljalla tuunattuna. Myös tuorejuustokuorrutus on maustettu mustikalla, jotta se saisi hienomman värin ja maun, joka sopii yhteen muffinin kanssa. Näitä kelpaa katsella, mutta vielä enemmän maistella!

Mustikkaiset tiikerikuppikakut  

Muffinit:

  • 125 g voita
  • 2 dl sokeria
  • 5 dl gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1½ dl maitoa
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 1½ rkl kaakaojauhetta
  • 2 kananmunaa
  • 1 dl pakastemustikoita + 1 tl perunajauhoja

Tuorejuustokuorrutus:

  • 100 g tuorejuustoa (Philadelphia)
  • 50 g suolatonta voita, huoneenlämpöisenä
  • ½ tl vaniljasokeria
  • 150 g tomusokeria
  • noin ½ dl mustikoiden, mehu
  • ½ rkl sitruunamehua
  1. Kuorrutus: Vatkaa suurella teholla keskenään pehmeä voi ja tuorejuusto.
  2. Alenna tehoa ja siivilöi joukkoon tomusokeri vähän kerrallaan, koko ajan vatkaten.
  3. Lisää jälleen tehoa ja vatkaa seos tasaisen ilmavaksi ja kauniiksi.
  4. Sulata mustikat ja ota talteen ½ rkl mehusta.
  5. Sekoita mustikkamehu ja sitruunamehu kuorrutusseokseen ja sekoita tasaiseksi.
  6. Aseta mielellään jääkaappiin pariksi tunniksi, jolloin kuorrutuksesta tulee helposti pursotettavaa.
  7. Muffinit: Säädä uuni 200°C.
  8. Vuoraa muffinipelti muffinivuoilla.
  9. Sekoita kulhossa voi ja sokeri ilmavaksi.
  10. Lisää kananmunat yksi kerrallaan ja jatka sekoittamista.
  11. Sekoita keskenään jauhot ja leivinjauhe ja sekoita munaseokseen, maidolla vuorotellen.
  12. Ota taikinasta 1/3 toiseen kulhoon. Lisää siihen kaakaojauhe.
  13. Sekoita keskenään mustikat ja perunajauhot.
  14. Sekoita vaniljasokeri ja mustikat “valkoiseen” taikinaan.
  15. Täytä muffinivuoat puolilleen valkoisella taikinalla. Lisää sitten kaakaotaikinaa valkoisen päälle ja vedä haarukka taikinan läpi niin, että saat kuvioita.
  16. Paista uunin keskiosassa noin 20 min.
  17. Anna muffinien jäähtyä huoneenlämpöisiksi. Koristele pursottamalla kuorrutus muffinien päälle.

Share

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>