Päivät ne vain kuluvat ja kuluvat…

Tässä tulee lomapäivitys teille, joita kiinnostaa! Serkkuni “kovisteli” minua päivittämättömästä blogista ja oli sitä mieltä, että matkastamme täytyy saada lukea lisää – joten tässä, ole hyvä, Anders! :) Kirjoitanhan minä jos joku haluaa lukea :)

Mutta paljon uutta ilmoitettavaa minulla ei ole… Tuntuu siltä, että päivät kuluvat aika nopeasti täällä ja on ihanaa, ettei meidän tarvitse suunnitella kotimatkaa vielä pitkään aikaan! Tytöt, Jocki ja minä viihdymme kaikki kuin kalat vedessä, jossa me myös vietämme suurimman osan hereilläoloajastamme. Tilde ui sekä uima-altaassa että meressä ja Meja viihtyy enemmän maankamaralla tutkien ja tekien omia juttujaan.

Päivät näyttävät aika samanlaisilta… Heräämme kohtuulliseen aikaan, noin 07:30 ja syömme rauhassa aamiaista ulkona valtavalla terassillamme. Sitten suuntamme rannalle tai uima-altaalle, kunnes on aika syödä jälleen. Sen jälkeen on Mejan päiväunien aika. Sen aikaa löhöämme terassilla tai altaalla Tilden kanssa (joka hyvin hanakasti on sitä mieltä, ettei Hän todellakaan nuku päiväunia, riippumatta siitä, kuinka väsynyt hän on). Tämä on sitten aiheuttanut jonkin verran uhmaa ja ylimääräistä kinastelua, mutta se kuuluu arkeen. Siestan jälkeen on jälleen ohjelmassa uima-altaalla tai rannalla oleilua ja sitten taas ruoka-aika… Ruoka pääsee täällä aika suureen osaan :) Sen jälkeen emme oikein järjestä sen suurempaa ohjelmaa vaan otamme rennosti terassilla, pistämme pystyyn pienen “muumidiscon”, ruokimme “kotieläimiämme” (tällä kertaa etana), katselemme liskoja seinällä tai teemme jotain muuta hauskaa ennen tyttöjen nukkumaanmenoa.

Olemme ehtineet olla täällä viisi päivää ja hitaasti, mutta varmasti alan oppia talon tavoille. Esimerkiksi sen, että suihkussa käydessä minun täytyy ensin vääntää hanaa kuumimmalle niin, että talon kaikki valot himmenevät (!!?!). Sitten kun vesi on lämmintä täytyy minun kalttauksen välttämiseksi nopeasti vääntää hanaa kylmemmälle, kunnes valot loistavat normaalisti… silloin vesi on sopivaa :) Terassin ovi täytyy muistaa sulkea täysin kun alkaa hämärtää, muuten meiltä löytyy korentoja ja liskoja… Sellaisia pieniä asioita opimme joka päivä, itse asiassa aika hauskaa!

Olemme löytäneet lempiravintolamme, joka sijaitsee kivenheiton päässä talostamme. Siellä tarjoillaan niin uskomattoman hyvää ja monipuolista ruokaa. Valitettavasti tytöt (etenkin Tilde) eivät pidä mauista, joten tähän mennessä he ovat syöneet paljon riisiä ja ranskalaisia perunoita.  Minä sen sijaan olen aivan myyty ja kokeilen joka päivä jotain uutta. Olen syönyt parasta maistamaani kalaa ja mietin jo, kuinka voisin saada aikaiseksi jotain samankaltaista kun tulemme kotiin.

Tänään kävimme jännässä ravintolassa nimeltä Hot Pot. Siellä saimme grillata ruokamme itse kartionmuotoisella grillillä, joka asetettiin pöydälle. Grillissä oli myös “vallihauta”, jossa keitimme nuudeleita, katkarapuja, sieniä, sipulia ja muita vihanneksia, joiden nimiä en tunne koska he osasivat nimetä ne vain thain kielellä… Ja yllättäen tytöt söivät eniten tässä ravintolassa… Meja söi jopa pari katkarapua ja nuudelit he imiviät itseensä huimalla vauhdilla. Ja minä väitän, että jos selviämme ilman vatsavaivoja tämän ravintolakäynnin jälkeen, selviämme kyllä koko matkan ajan ilman ongelmia!

Valitettavasti unohdin kameran talolle, joten tällä kertaa ei ole kuvia ravintolasta, mutta käymme siellä varmasti uudelleen, joten saatte kuvia myöhemmin.

Jälleen kerran olen yllättynyt siitä, kuinka huonoa englantia thaimaalaiset osaavat. Minulla oli mukanani nuori mies, joka hoitaa pihaa ja aluetta, jolla asumme ja kysyin suolan perään, jonka jälkeen hän alkoi esitellä minulle suklaata… :) Mutta jos on hieman kärsivällinen menee kaikki oikein hyvin… Hakuna matata :)

Me siis nautimme ja voimme hyvin. Kaikki ovat onneksi pysyneet terveinä ja ilman loukkaantumisia, paria naarmuista polvea lukuunottamatta! Meja on päättänyt, ettei hän enää käytä vaippaa päivisin ja se on itse asiassa mennyt oikein hyvin… juoksemme potalla koko ajan ja eniten illalla, kun hän on äkännyt, että pääsee nousemaan sängystä silloin :) Joten saa nähdä, pääsemmekö eroon vaipoista tällä matkalla *toivoo, toivoo* Luulen myös, että Meja oikeastaan on ulkomaalainen… hän on nimittäin jo oppinut melkein enemmän sanoja englannin ja thain kielillä kuin mitä hän osaa ruotsiksi… Thank you ja kob khun ka (tai miten se nyt kirjoitetaankaan) sanoo hän komeasti :)

Leivon parhaillaan leipää itselleni ja keittiössä tuoksuu taivaalliselta… kohta haukkaan tuoretta leipää… Pakkasin mukaan MixWellin täysjyväleipäseosta, hieman kuivahiivaa ja leipävuoan, jotta minulla olisi tuoretta leipää koko matkan ajan! Hyvä veto!

Ja hieman kuvia teille syyspimeyteen! :)

Halaus!

P.S. Mobo, mitä mieltä olet Mejan valitsemasta vessalukemisesta? :)

P.S. 2. Calle ja Marita, voi olla, että saatte ostaa minulle kirjan, ennen kuin tulette. Olen jo lukenut loppuun sen, joka minulla oli mukana ja nyt minun olisi pakko saada tietää, miten Nälkäpeli loppuu!

(ja jälleen: jos haluatte nähdä kuvia, kurkatkaa tänne)

Share

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>