Nyt on aika korjata kilpailun hedelmät!

Vihdoin ja viimein on se päivä, jolloin pääsen lunastamaan Valion reseptikilpailun palkinnon! (Tällä reseptillä voitin) Tilaisuutta siirrettiin kertaalleen, mutta nyt olemme vihdoin matkalla. Mnä kera viiden “sous chefini” saamme kokata Tomi Björckin kanssa! Onpa hauskaa ja jännää! Tyttäremme ovat hyvässä tallessa isoäidin luona ja nauttivat varmasti hetkestä ilman äitiä :) Sulkiessani oven takanani olin kuulevinani kuiskauksia popcornista ja elokuvasta, joten heillä ovat kyllä asiat hyvin! Lotta, Jocki ja minä istumme junassa joka (toivottavasti, VR:n tuntien) vie meidät Helsinkiin, missä tapaamme Lenan, Florianin sekä Larin. Lisään myöhemmin hieman kuvia illasta, mutta nyt aion vain nauttia tästä elämyksestä ja imeä itseeni niin paljon tietoa ja vinkkejä kuin mahdollista. Joten nyt Gluteeniton Muumimamma kirjautuu ulos ja on vain gluteeniton parin tunnin ajan ja nauttii aikuisseurasta :)

Hieman esimakua siitä, mitä tulemme kokkaamaan tänään: Alkuruoaksi grillattuja jättikatkarapuja, täytettyä mustekalaa (!!) ja salaatista grilliparsan kera. Pääruoka koostuu jerk-kanasta, itsetehdystä mausteisesta makkarasta sekä salaatista paahdetun paprikan ja vuohenjuuston kera. Toiseen pääruokaan kuuluu marmoroitu häränfilee, mangochutney ja inkivääri-coleslaw. Jälkiruoaksi laitamme sitruunaruohopannacottaa, mysliä ja marjoja sekä vadelmasorbettia. Slurps, vesi herahtaa jo kielelle… Hieman epäileväinen olen kyllä mustekalan suhteen, eikä makkara kuulu suosikkeihini (vaikka olenkin suomalainen!) – mutta nyt jos koskaan on hyvä siirtää ennakkoluulot syrjään ja maistella ruokia avoimin mielin!

Te, jotka olette kiinnostuneita siitä, missä tulemme olemaan tänään, voitte käydä näillä sivuilla ja katsastaa hieno paikka nimeltä Kokkikoulu Espa. Paikka ei ole nimensä mukaan kokkikoulu, vaan ravintola, jonka liikeidea perustuu siihen, että eri ryhmät tulevat sinne laittamaan ruokaa yhdessä koulutettujen kokkien kanssa.

Tulee myös olemaan kiinnostavaa nähdä, kuinka joustavaa ja kielitaitoista ravintolan henkilökunta on. Jocki (minun aviomieheni), Lotta, Lena (molemmat parhaita ystäviäni) ja minä hallitsemme kaikki suomen ja englannin kielet, mutta suosimme ehkä kaikesta huolimatta ruotsia. Meillä on mukana myös Lotan avomies Lari, joka on suomenkielinen ja osaa englantia, mutta jolla on vaikeuksia ruotsin kielen kanssa… ja Florian joka puhuu saksaa äidinkielenään, sujuvaa englantia ja miltei täydellistä ruotsia, muttei suomea. Haastava porukka, toisin sanoen :) Mutta kun koneeseen on kaadettu hieman viiniä, puhun vaikka saksaa! ;)

Nyt siis istumme junassa – Lotta, Jocki ja minä, täynnä odotuksia. Täytyy kyllä tunnustaa, että olen hiukan hermostunut, mutta kyllä tästä hyvä tulee!

 

 

 

 

Hei vain, nyt täyttämään mustekalaa!

Share

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>