Reippaan Helenin perunasalaatti

Tämä salaatti herättää mielessäni paljon muistoja. Haarukallinen salaattia palauttaa mieleeni meren tuoksun, auringon lämmön ja lokkien huudot… Lapsuudessani söin tätä herkullisen kermaista salaattia joka kesä, usein jollakin saarella kauniissa saaristossamme. Reipas Helen ei ole kukaan muu kuin pikkuserkkujeni äiti ja vaikken ole Helenan tekemää salaattia saanut vuosikausiin, kantaa se edelleen hänen nimeään (Helenin reseptin mukaan kuuluu salaatissa olla myös ½ tl rakuunaa, mutta sen olen jättänyt pois).

Salaatti sopii täydellisesti hyvän grillipihvin kaveriksi tai muun grilliruoan kylkiäisiksi… Syö ja nauti, tämän kesäisempää makua saa hakea! Kiitos Helen! :)

 Reippaan Helenin perunasalaatti

  • 600 g keitettyä, kylmää perunaa (mielellään varhaisperunaa)
  • 1 dl majoneesia
  • 1 dl kermaviiliä tai ranskankermaa
  • 1 veitsenkärki cayennepippuria
  • 1 nippu tilliä
  • 1 nippu persiljaa
  • 1 nippu ruohosipulia
  • suolaa
  • pippuria
  1. Paloittele perunat pienemmäksi ja laita kulhoon.
  2. Sekoita muut ainekset toisessa kulhossa, mausta suolalla ja pippurilla.
  3. Kaada majoneesikastike perunoiden päälle ja sekoita.
  4. Säilytä jääkaapissa tarjoiluun asti.

 

 

Share

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>