Uunipaahdetut pähkinät

Kokeilin pari päivää sitten paahtaa hieman manteleita ja cashewpähkinöitä uunissa. Olimme menossa juhliin ja halusin viedä mukanani jotain itsetehtyä. Koska on juuri ollut joulu, ajattelin ettei suklaa ehkä ollut ihan voittajaidea (ainakin minun jouluni ovat aika suklaantäyteiset!). Jokin suolainen voisi siis toimia paremmin, joten tein suola- ja chilipaahdettuja manteleita ja cashewpähkinöitä. Näin tein:

 Uunipaahdetut pähkinät

 • Noin 200 g manteleita kuorineen (ei tosin kovalla kuorella :) )
 • Noin 200 g cashewpähkinöitä
 • ½ dl oliiviöljyä
 • 2-3 hyppysellistä sormisuolaa
 • ½-1 tl chilihiutaleita
 1. Säädä uuni 200°C.
 2. Sekoita kulhossa oliiviöljy, suola ja chilihiutaleet.
 3. Kun uuni on kuuma, kaada öljyn joukkoon pähkinät ja sekoita hyvin, jotta kaikki pähkinät peittyvät öljystä.
 4. Kaada pähkinät leivinpaperilla vuoratulle pellille ja levitä tasaiseksi kerrokseksi niin, etteivät pähkinät ole päällekkäin.
 5. Paahda uunissa noin 15 minuuttia. Kun ne ovat saaneet kauniin värin, ovat ne valmiita (itse pidin niitä uunissa vahingossa pari minuuttia liian kauan, joten niistä tuli vähän kuivanpuoleisia). Viimeiset minuutit niitä kannattaa vahtia haukkana, jotteivät ne pala.
 6. Ota pähkinät uunista ja siirrä ne mielellään paistinlastalla puhtaalle leivinpaperille. Halutessasi voit hieman suolata pähkinöitä ennen kuin ne kuivuvat kokonaan.

Share

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>