Ranskalaiset marengit

Haluan aluksi varoittaa, että nämä marengit aiheuttavat riippuvuutta… Ennen kuin ehdit huomata, olet syönyt puoli erää. Mutta nämä ovat helppotekoisia ja joskushan voi sallia itselleen “pientä” herkuttelua, etenkin näin syyspimeällä.

Ranskalaiset marengit vatkataan vesihauteessa, joka antaa marengeille kauniin kiiltävän pinnan sitkeällä keskustalla. Päätin itse maustaa puoli erää suklaasulalla ja mantelirouheella. Toisen puolikkaan marenkiseoksesta jätin maustamattomaksi.

Ranskalaiset marengit

maustamattomat sekä suklaan ja mantelin makuiset marengit

  • 5 kananmunan valkuista
  • 3 ¼ dl sokeria

Puolikkaan erän maustamiseen käytin myös:

  • 25 g sulatettua tummaa suklaata (70 %)
  • ½ dl mantelirouhetta
  1. Säädä uuni 125°C (tai ilmakiertouuni 100°C).
  2. Erottele kananmunan valkuaiset keltuaisista. Ole tarkkana, ettei yhtään keltuaista pääse valkuaisten joukkoon (silloin marenki ei onnistu).
  3. Sekoita teräskulhossa valkuaiset ja sokeri.
  4. Laita pieni määrä vettä pieneen kattilaan ja kiehauta vesi. Aseta edellämainittu teräskulho kattilan päälle ja vatkaa sähkövatkaimella seosta vesihauteessa noin 15 min. Vaahto on valmista, kun vispilät muodostavat vaahtoon kuvioita.
  5. Ota kulho vesihauteesta ja jatka vatkausta noin 5 min.
  6. Jos haluat maustaa puoli erää: sekoita joukkoon mantelirouhe. Sulata suklaa ja sekoita varovasti marenkivaahtoon. Suklaa saa mielellään muodostaa kauniita viiruja, joten varo sekoittamasta liikaa. Vuoraa pelti leivinpaperilla ja pursota tai muotoile kahdella lusikalla marenkeja.
  7. Paista uunissa noin tunnin verran. Marengit ovat valmiita, kun pinta on kova ja sisus sitkeää ja hieman pehmeää.

 

Share

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>