Gluteeniton makkarakastike ja peruna-porkkanasose

Olen tällä hetkellä viettämässä lomaa perheeni kanssa Thaimaassa.. Ihanaa! :) Ruoka on niin hyvää että sanoja ei löydy.. Valitettavasti Tilde ei ole samaa mieltä..tytöt syövät tosi vähän ruokaa. Ilma ja lampö on vamrasti yksi syy miksi ruoka ei maistu ja onhan mausteet vähän erilaisia mihin tytöt ovat tottuneet..siksi tämä resepit sopii niin erinomaisesti! Tämä on aivan varmasti se mitä kokkailaan kun tullaan kotiin noin klomen viikon kuluttua! :)

Makkarakastike…se kuuluu ehdottomasti Tilden lempiruokiin. Se on myös perusvastaus kun kysyn häneltä, mitä hän haluaisi syödä (myös täällä!). :)

Makkarakastike ja peruna-porkkanasose

 Makkarakastike:

  • 1 sipuli
  • gluteenitonta soijakastiketta (Soy-King)
  • 1 HK Sininen Kevyt Lenkkimakkara
  • ½ dl chilikastiketta
  • 1 ½ dl rkl sinappia
  • 2 ½ dl ruokakermaa
  • 1-2 dl vettä
  • pippuria
  • valkosipulijauhetta
  • grilli-ja yleismaustetta (Santa Maria)
  • broilerimaustetta (Santa Maria)
  • 1 pussi pakastettua herne-maissi-paprikasekoitusta

Perunasose:

  • jauhoisia perunoita
  • porkkanoita (nämä voit hyvin jättää pois halutessasi)
  • voita
  • maitoa
  • suolaa
  1. Kuori ja pilko perunat ja porkkanat. Aseta kattilaan, kaada vettä päälle ja keitä, kunnes ne ovat pehmeitä.
  2. Poista makkaran kuori ja leikkaa makkara pienemmiksi paloiksi.
  3. Kuori ja pilko sipuli pieneksi. Paista ja kaada loraus soijakastiketta päälle. Paista hetki lisää.
  4. Lisää joukkoon makkaranpalat ja paista sipulin seassa.
  5. Sekoita joukkoon chilikastike, sinappi ja ruokakerma kun makkara on saanut hieman väriä. Lisää vesi ja mausta lopuilla mausteilla. Anna porista noin 20 min.
  6. Lisää herne-maissi-paprikasekoitus ja anna porista, kunnes muusi on valmista.
  7. Perunasose: Kaada vesi kattilasta, kun perunat ja porkkanat ovat pehmeitä. Käytä sähkövatkainta tai survinta soseen tekoon (yleensä soseeseen jää hieman porkkananpaloja mutta se on vain hyvää).
  8. Lisää voita oman maun mukaan ja jatka vatkausta tai survontaa.
  9. Kun sose on sileää, lisää loraus maitoa sopivan koostumuksen saamiseksi. Mausta suolalla.

Syö ja nauti!

Share

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>