Gluteenittomat raparperimuffinit tuorejuustokuorutteella

Alkukesästä, kun raparperit olivat parhaimmillaan, tein raparperimuffineja kirpeähköllä tuorejuustotäytteellä. Niistä tuli oikein hyviä, mutta ensi kerralla aion pilkkoa raparperin vielä pienemmäksi ja sekoittaa muffinitaikinaan. Tällä kertaa tein raparperista pieniä tankoja, jotka painelin taikinaan ennen paistamista. Hyviä ne olivat nytkin, mutta olisin halunut niihin enemmän raparperia. Hienoimmat muffinit saat jos käytät muffinipeltiä, johon laitat vuoat paiston ajaksi, silloin ne pysyvät kauniin pyöreinä. Tässä resepti:

Gluteenittomat raparperimuffinit tuorejuustokuorutteella (noin 10 kpl) 

  • 1 kananmuna
  • 50 g voita
  • ¾ dl sokeria
  • ½ tl vaniljasokeria
  • 1 dl maitoa
  • ½ sitruunan kuori
  • ½ tl kardemummaa
  • 2½ dl gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta
  • 1 tl leivinjauhetta
  • ripaus suolaa
  • 1 raparperinvarsi

Tuorejuustokuorrutus:

  • 60 g voita
  • 3 dl tomusokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 3 tl sitruunamehua
  • 200 g tuorejuustoa (Philadelphia)
  1. Säädä uuni 175°C (kiertoilma) jos haluat leipoa suuria muffineja ja 200°C jos haluat leipoa pienempiä
  2. Vatkaa kananmunat, sokeri ja vaniljasokeri ilmavaksi.
  3. Sekoita joukkoon voisula, maito ja sitruunankuoriraaste.
  4. Sekoita keskenään jauhot, leivinjauhe sekä suola ja lisää taikinaan.
  5. Aseta paperiset vuoat muffinipellin koloihin. Täytä muffinitaikinalla, noin ¾ paperivuoan tilavuudesta.
  6. Kuori raparperinvarsi ja leikkaa pituussuunnassa kaksi tai kolme kertaa (riippuen raparperinvarren paksuudesta ja siitä, kuinka ohuiksi haluat siivusi).
  7. Leikkaa sitten raparperisiivut poikittain sopivan pituisiksi tangoiksi.
  8. Paina jokaiseen muffinivuokaan kolme tai neljä raparperinpalaa.
  9. Paista uunin keskiosassa noin 10 minuuttia tai kunnes muffinit ovat kullanruskeita ja kuivia sisältä (kokeile puutikulla).
  10. Kuorrutus: Vatkaa voi pehmeäksi sähkövatkaimella.
  11. Lisää tomusokeri ja vaniljasokeri.
  12. Vatkaa joukkoon tuorejuusto ja lisää sitruunamehu. Pursota kuorrutus jäähtyneiden muffinien päälle ja nauti!

Share

2 vastausta artikkeliin ”Gluteenittomat raparperimuffinit tuorejuustokuorutteella

  1. Hei!
    Löysin blogisi vasta eilen ja ihastuin heti. Täällä on erittäin hienot kuvat, ja ohjeet näyttävät selkeiltä ja houkuttelevilta. Nyt pitää viikonloppuna kokeilla myös leipoa jotain. Kiitos että jaat meille gluteenittomia ruoka-ohjeita!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>