Kotimajoneesi, perusresepti

Olen jäänyt aivan koukkuun kotimajoneesiin. Sen jälkeen, kun maistoin itsetehtyä majoneesia, jäin kiikkiin. Enpä usko ostavani kaupan majoneesia enää… mikä ero! Olen kyllä tiennyt aikaisemminkin, että makuero on huima. Ongelmana on kai ollut, että luulin aiemmin majoneesin olevan lähes mahdoton tehdä itse, joten en ole koskaan kokeillut.

Nyt minun ei pitäisi kirjoittaa, kuinka helppoa tämän majoneesin tekeminen on (vaikka se sitä onkin :) ) sillä silloin useimmiten epäonnistuu. Olen kuitenkin yllättynyt siitä, kuinka helppoa tämän sametinpehmeän majoneesin valmistus on. Sähkövatkain täysteholle ja muista: kananmunien on oltava huoneenlämpöisiä!

Tästä ohjeesta tulee noin 3 dl valmista majoneesia. Majoneesin voi halutessaan maustaa esimerkiksi valkosipulilla.

 Kotimajoneesi, perusresepti

  • 3 kananmunan keltuaista, huoneenlämpöisinä
  • n. 1 rkl sinappia
  • 2-3 dl rypsiöljyä
  • suolaa
  • n. 1 rkl sitruunamehua
  1. Laita keltuaiset ja sinappi kulhoon (mielellään ruostumatonta terästä).
  2. Vatkaa keltuaiset sähkövatkaimen suurella teholla ja kaada kulhoon samanaikaisesti huoneenlämpöinen öljy ohuena vanana.
  3. Vatkaa ja lisää öljyä kunnes majoneesi saa sopivan koostumuksen.
  4. Sekoita joukkoon sitruunamehu ja suolaa oman maun mukaan.
  5. Halutessasi voit vielä maustaa majoneesin. Aseta jääkaappiin.

 

 

Share

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>