Karppihampurilainen

Löysin eräästä blogista kiinnostavan reseptin vähähiilihydraattisiin hampurilais”leipiin”, joita halusin ehdottomasti kokeilla. Kuten ehkä olette huomanneet aiemmista resepteistäni, en syö vähähiilihydraattisesti. On kuitenkin aina hauska kokeilla hieman eri reseptejä ruokavaliosta riippumatta. Hampurilaiset näyttivät niin hyviltä eilen, että oli pakko kokeilla niitä. Itse hampurilaisleipä ei omasta mielestäni ollut mikään täys kymppi (olen kai liian rakastunut omaan leipääni). Tämä “leipä” ei toki maistunut pahalta, mutta muistutti koostumukseltaan enemmän munakasta, eikä oikeastaan tuonut mitään hampurilaiseen. Mutta se on ehdottomasti hyvä vaihtoehto tavalliselle leivälle, jos joskus haluaa tai on tarve vaihtaa se toiseen versioon.

Tein tietenkin omat purilaispihvini ja maanmainiota valkosipulimajoneesia. Unohdin ostaa cheddarjuustoa, joka varmasti olisi ollut piste i:n päällä. Tein puolikkaan erän hampurilaisleipiä, mutta minulla ei ollut pellavansiemenrouhetta kotona, joten käytin kokonaisia siemeniä. Hyvin onnistui :)

 Karppihampurilainen

Karppihampurilainen, gluteeniton

Leipä:

  • 6 kananmunaa
  • ½ tl suolaa
  • 1 rkl psylliumkuitua (Fiberhusk)
  • 200 g maustamatonta Philadelphia-tuorejuustoa
  • ½ tl leivinjauhetta
  • 6 rkl pellavansiemenrouhetta

Pihvit:

  • 400 g jauhelihaa
  • 1 kananmuna
  • mustapippuria
  • suolaa
  • 1 valkosipulinkynsi

Valkosipulimajoneesi:

  • 1 dl majoneesia
  • 2 tl ranskankermaa
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 rkl ruohosipulia
  • suolaa

Muita höysteitä:

  • salaattisilppua
  • tomaattisiivuja
  • maustekurkkusiivuja
  • ketsuppia
  • punasipulia
  • cheddarjuustoa
  1. Leipä: Säädä uuni 200°C.
  2. Erottele kananmunankeltuaiset valkuaisista.
  3. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.
  4. Vatkaa keltuaiset vaaleaksi vaahdoksi. Vatkaa joukkoon tuorejuusto ja lisää muut ainekset.
  5. Sekoita varovasti keltuaisseos valkuaisvaahtoon ja anna seoksen turvota noin 10 min.
  6. Tee 8 kpl kekoa leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paista uunissa noin 15 min tai kunnes leivät ovat kauniin värisiä.
  7. Pihvit: Sekoita keskenään jauheliha, suola ja pippuri.
  8. Purista joukkoon valkosipulinkynsi ja sekoita hyvin.
  9. Muotoile neljä pihviä (hieman suurempia kuin leivät) ja paista lämpimällä pannulla voissa tai öljyssä.
  10. Majoneesi: Sekoita keskenään majoneesi ja ranskankerma.
  11. Purista joukkoon valkosipulinkynsi ja leikkaa saksin joukkoon ruohosipuli. Sekoita.

Täytä hampurilaiset makusi mukaan ja tarjoile esimerkiksi ranskanperunoiden kanssa (mutta jätä ne pois jos haluat vähähiilihydraattisen aterian, tietenkin! Silloin lisukkeeksi sopii esim. coleslaw). Täydellinen perjantaiherkkuruoka!

gluteeniton karppihampurilainen

Share

2 vastausta artikkeliin ”Karppihampurilainen

Vastaa käyttäjälle Siiri Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>