Gluteenittomat raviolit tomaattikastikkeessa

Huoh, nyt olen melkein ylensyönyt! Vanhempi tyttäremme matkusti Hankoon pienelle lomalle isoäidin luo, joten sain hieman ylimääräistä aikaa kokeilla jotain uutta täällä kotona. Olen jonkin aikaa miettinyt gluteenittoman raviolin valmistusta ja koska minulla oli kaikki tarvittavat ainekset kaapissa, päätin tehdä kokeilun tänään.

Ja oi voi… tämän jälkeen tulee olemaan vaikeaa syödä kuivapastaa! Tuorepastan valmistus oli niin helppoa ja maku oli uskomattoman herkullinen. Käytin taikinassa tällä kertaa vain jauhoja ja kananmunia. Seuraavalla kerralla lisään ehkä hieman öljyä, kuten niin monessa reseptissä tehdään. Ollakseen gluteeniton taikina oli tämä ihanan helposti työstettävä – todella helppo kaulita ja täyttää.

 Tätä reseptiä voi hyvin käyttää myös gluteenittoman tagliatellen valmistukseen, sen kun kaulitsee ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi.

Tahdon siis kehottaa teitä kaikkia kokeilemaan tätä reseptiä. Taivaallisen hyvää ja antaa arkiruoalle hienostuneen vivahteen!

Gluteenittomat raviolit tomaattikastikkeessa 

Pastataikina:

  • 150 g MixWellin gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta + hieman ylimääräistä
  • 2 kananmunaa

Täyte:

  • 170 g pekonisiivuja
  • 200 g Valio Viola kevyt aurinkokuivattu tomaatti-tuorejuustoa

Tomaattikastike:

  • 1 keltasipuli
  • 1 tlk tomaattimurskaa
  • 1 valkosipulinkynsi
  • pippuria
  • hyppysellinen suolaa
  • chilihiutaleita
  • tuoretta tai kuivattua basilikaa
  1. Punnitse jauhot ja kaada ne silikoniselle leivinalustalle tai työpöydälle.
  2. Muotoile kuoppa jauhokasan keskelle ja riko siihen kananmunat.
  3. Työstä jauhot ja kananmunat tasaiseksi taikinaksi. Taikina on aluksi tahmainen ja jauhoja täytyy mahdollisesti lisätä. Kaikki riippuu siitä, mitä gluteenitonta jauhoseosta käytetään. Itse lisäsin tässä vaiheessa 1½ rkl jauhoja ja silloin taikinasta tuli täydellinen. Jos haluat, voit myös työstää taikinaa koneella, mutta halusin itse tehdä sen käsin tunnustellakseni, että taikina saa oikean koostumuksen.
  4. Vaivaa taikinaa noin 5 minuuttia. Taikinan kuuluu olla notkeaa eikä ollenkaan tahmaista.
  5. Kääri taikina muovikelmuun ja aseta lepäämään jääkaappiin puoleksi tunniksi.
  6. Paista pekoni rapeaksi ja anna jäähtyä. Leikkaa saksilla tai veitsellä pieniksi paloiksi. Ota talteen paistinpannuun jäänyt rasva kaatamalla se kattilaan.
  7. Sekoita pekoninpalat tuorejuuston kanssa.
  8. Ota taikina esille ja kauli se jauhotetulle leivinalustalle tai työpöydälle. Kauli taikina oikein ohueksi neliöksi.
  9. Asettele taikinalle noin teelusikallisen kokoisia täytekekoja tasaisin välein, niin monta kuin saat mahtumaan (katso allaolevaa kuvaa).
  10. Taita loput taikinasta täytteen yli ja paina sormin niin, että taikinalevyt tarttuvat toisiinsa kekojen välissä. Tätä minä en kylläkään tehnyt, mutta lopputulos oli silti hyvä.
  11. Leikkaa veitsellä tai taikinarullalla raviolityynyiksi.
  12. Jätä ravioli kuivumaan kun valmistat tomaattikastikkeen.
  13. Kuori ja pilko sipuli.
  14. Kuumenna pekonirasva kattilassa ja kuullota siinä sipuli.
  15. Raasta tai purista joukkoon yksi valkosipulinkynsi ja kaada sekaan tomaattimurska.
  16. Mausta pippurilla, chilihiutaleilla, sokerilla, suolalla ja basilikalla.
  17. Anna porista noin 10 minuuttia.
  18. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi kastikkeeksi ja anna porista hetki lisää.
  19. Keitä kattilassa vettä, lisää suola ja raviolit. Anna kiehua noin 3 minuuttia ja tarjoile heti tomaattikastikkeen kera.

Share

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>