Gluteeniton täytetty pitaleipä

Oi, oi, oi, kun olen nauttinut viikonloppuna! Äitini oli vierailulla, joten panostin lauantaiseen iltapalaamme hieman enemmän. Koska äidilläkin on keliakia, on erityisen hauskaa leipoa gluteenitonta leipää – voimme sitten syödä ja nauttia yhdessä. Löysin MixWellin kotisivuilta pitaleipäreseptin, jota vain oli pakko kokeilla. Ohje oli helppo toteuttaa, eikä vaatinut montaa ainesta. Mutta oi, kuinka hyvää siitä tuli! En muista syöneeni gluteenitonta pitaleipää aiemmin, mutta voin luvata, ettei tämä ole viimeinen kerta! Leivästä tuli pehmeää, mehevää ja hyvää. Herkullisten täytteiden kera söin sitä niin, että melkein halkesin. Suosittelen kovasti tätä leipää, jos haluat joku ilta laittaa jotain hyvää! Täytteenä meillä oli jauhelihapihvejä, salaattia, kurkkua, tomaattia, paprikaa ja kahta eri maustettua majoneesia: valkosipuli-chili sekä ruohosipuli-persilja. Mmm, taas herahtaa vesi kielelle ;)

Gluteeniton täytetty pitaleipä

  • Leipä (8 kpl):
  • 25 g hiivaa
  • 3,5 dl haaleaa vettä
  • 3 rkl öljyä
  • 0,5 dl perunakuitua (Pofiber)
  • 0,5 tl suolaa
  • 5 dl gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta (esim. MixWell)

Pihvi:

  • 700-750 g naudan jauhelihaa
  • 2 kananmunaa
  • noin 2 rkl sinappia
  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • suolaa
  • pippuria
  • chilijauhetta tai –hiutaleita
  • juustokuminaa

Lisukkeita:

  • salaattia (mielellään rapeaa)
  • kurkkua siivuina
  • tomaattisiivuja
  • paprikatankoja
  • paistettuja sipulirenkaita
  • majoneesia valinnanvaraisesti maustettuna
  1. Leipä: Liuota hiiva haaleaan veteen ja lisää öljy.
  2. Sekoita joukkoon perunakuitu, suola ja jauhoseos. Työstä taikina huolellisesti, mielellään taikinakoukuilla noin 5 min.
  3. Anna taikinan kohota noin 30 min.
  4. Vaivaa taikinaa jälleen hetki taikinakoukuilla. Taikina on suhteellisen tahmeaa. Jauhota työpöytä ja muotoile jauhotetuin käsin taikina pitkoksi.
  5. Leikkaa pitko kahdeksaan yhtä suureen osaan ja muotoile ne litteiksi, pyöreiksi leiviksi leivinpaperilla vuoratulle pellille.
  6. Anna kohota noin 30 min.
  7. Säädä uuni 200°C.
  8. Paista 10-15 min.
  9. Leikkaa leipiin “tasku” ja täytä pihvillä sekä lisukkeilla.
  10. Pihvi: Hienonna sipuli raastimella tai tehosekoittimella. Kaada sipuli kulhoon.
  11. Purista joukkoon valkosipulinkynnet ja lisää sinappi sekä mausteet.
  12. Lisää kananmunat ja sekoita.
  13. Vaivaa joukkoon jauheliha, kunnes massa on tasainen.
  14. Muotoile suuriksi pihveiksi, painele ohueksi ja paista pannussa. Käytä reilusti voita!
  15. Paista molemmin puolin, kunnes pihvi on läpikypsä.
  16. Täytä pitaleipä pihvillä sekä lisukkeilla. Pus kii!

Jälkiruoaksi söimme mini-pavlovaa (majoneesista jäljelle jääneistä kananmunan valkuaisista) rahka-limetäytteellä ja tuoreilla mansikoille sekä vadelmilla! Oih, sanomattoman hyvää!

(Täytettä varten vatkasin 2 dl kuohukermaa, noin 100 g rahkaa, 2 tl vaniljasokeria ja 1 rkl limemehua sekä hieman limenkuoriraastetta ja tuoreita mansikoita… Raikasta marengin vastapainoksi).

Share

Yksi vastaus artikkeliin ”Gluteeniton täytetty pitaleipä

  1. Hei :)Eksyin joskus bsligioi Susan kautta (gluesday-blogi). Oon te4lle4 hetkelle4 portugalissa vaihdossa ja kohta palaan Suomeen. Te4e4lle4 mulle iski hirvee4 halu opetella tekeme4e4n uusia ruokia. Oikeesti oon tosi huono kokki ja tarvitsen aina je4rjestelme4lliset ohjeet et saan jonkun ruoan/leivonnaisen oikeasti onnistumaan. Katselin ohjeitasi ja niille4 ehke4 jopa me4 pe4e4sen alkuun :) kiitokset siis hienosta blogista. Parin viikon kuluttua kokeilen herkkujasi :)Terkuin: Anu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>