Paras gluteeniton näkkileipä

Rakastan saada reseptivinkkejä ja siten kokeilla uusia jänniä ruokalajeja ja leivonnaisia. Kyseessä oleva resepti on juuri sellainen. Tällä näkkärillä ei ole leikkiminen! Se koukuttaa niin helposti, ettei kannata jättää sitä esille leipomisen jälkeen – se nimittäin häviää hetkessä!

Puhuin siskoni kanssa Skypessä ja hän söi juuri tätä näkkileipää. Hän antoi minulle reseptin, koska piti sitä NIIIN herkullisena. Jopa niin hyvänä, ettei sen päälle tarvitse laittaa voita! Jaa, sanoin minä, mutta ajattelin kyllä, voiko se todella olla niin hyvää… Joten mars kauppaan ostamaan maissijauhoja, joita minulla ei ollut kotona ja sitten takaisin kotiin leipomaan, tai itse asiassa sekoittamaan näkkäritaikina. Se kävi käden kääntessä ja näkkileipä oli uunissa. Sitten piti vain odottaa ja odottaa. Mutta uskokaa, kun sanon – tätä näkkileipää kannattaa odottaa…koska kun vihdoin ottaa ensimmäisen suupalan tätä rapeaa näkkäriä ei enää halua kaupan näkkileipiä! Se on juuri niin hyvää. Kiitos siis rakkaalle siskolleni tästä reseptistä! Nyt te muutkin saatte sen:

Paras gluteeniton näkkileipä

  • 2 dl maissijauhoja
  • ¾ dl auringonkukansiemeniä
  • ½ dl pellavansiemeniä
  • ½ dl seesaminsiemeniä
  • ½ dl kurpitsansiemeniä
  • 2½ dl kiehuvaa vettä
  • ½ dl öljyä
  • sormisuolaa
  1. Laita uuni 150°C (kiertoilma).
  2. Sekoita kaikki kuivat ainekset kulhossa.
  3. Kaada kiehuva vesi ja öljy kulhoon ja sekoita tasaiseksi massaksi.
  4. Kaada massa pellille leivinpaperin päälle.
  5. Laita käsi muovipussiin ja tasoita taikina mahdollisimman ohueksi (sen pitäisi peittää miltei koko pelti).
  6. Sirottele viimeisenä sormisuola taikinan pinnalle (voit halutessasi taputella suolan taikinaan kädellä).
  7. Leikkaa taikina sopivan kokoisiksi paloiksi. Taikinan voi myös jättää kokonaiseksi, jolloin valmiista näkkileivästä voi murtaa paloja.
  8. Paista uunissa noin tunti.
  9. Anna näkkileivän jäähtyä.

Share

37 vastausta artikkeliin ”Paras gluteeniton näkkileipä

    • Kiitos Eija, pahuksen hieno resepti, enää ei puutu kuin sen gluteenittoman herkun valmistaja! Riennätkö avuksi.
      Pekka, jonka kanssa juhlimme eilen Tampereella, pyysi kertomaan Sinulle terveisiä.
      Kosti

  1. On muuten hyvää! Olen tehnyt tätä nyt jo monet kerrat ja aina maistuu :-))

    Tosin jätän nuo pellavansiemenet pois, ovat vähän liian ärhäkkää vatsantoiminta-ainesta, ainakin minulle :-) Olen toisinaan myös korvannut osan jauhoista riisijauhoilla, sekin toimii.

    Kiitos reseptistä :-)!

  2. Löysin sattumoisin tänne sivuillesi. Suurkiitos näkkärireseptistä! Laitoin linkin omaan blogiinikin. Terveiset Riitan puutarhasta

  3. Päivitysilmoitus: Näkkileipää | Riitan puutarha

  4. Tämä ON aivan käsittämätöntä näkkäriä! Löysin reseptin reilu viikko sitten, ja nyt taitaa uunissa olla jo viides pellillinen..

    Olen myös jo vähän varioinut. Olen laittanut jauhoiksi kolmasosan maissia, kolmasosan kookosta ja kolmasosan tattaria. Loistavaa! Pelkällä maissijauholla maistuvat mielestäni vähän liikaa nachoilta, mitkä ovat HERKKUJA. Toisin kuin näkkäri siis, heh.

  5. Näyttää herkulliselta! Minä en ole onnistunut löytämään maissijauhoja mistään, joten pitääkö niitä ostaa jostain erikoisliikkeestä?

    • Moikka! Olen ostanu maissijauhoja ihan Prismoista ja City-marketeista. Ainakin niissä pitäisi löytyä.. Toivottavasti löydät ja pääset kokeilemaan tätä näikkileipää koska se on niin hyvä! :) -Mia

    • maizena maissitärkkelys..ei suuruste,jota käytetään kastikkeisiin.pitäs löytyä läheltä pottujauhoja

  6. Ihan oli pakko lykätä joulukinkun uuniinlaittoa tunnilla ja laittaa näkkärit paistumaan. Miten tällaiselle sivuille eksyinkään iltamyöhäisellä. Kiitos reseptistä. Tiedän sen olevan hyvää maistamattakin. :)

  7. Tätä on tehty viimeiset neljä viikkoa ja menee niin että just kun saa pöytään niin onkin sit melkein loppu. On jaettu tutuille, siskolle ja kavereille tätä linkkiä! YES, taas on yksi levy tulossa…

  8. Ihan hirveää näkkileipää! Sitähän syö koko pellillisen samantien ;) Nam nam…
    Siis aivan liian herkullista!

  9. Aivan mielettömän hyvää! Kaveri oli tätä tehnyt ja maistoin palasen eilen… Tätä on aivan pakko tehdä itsekin! Suosittelen kyllä kaikkia kokeilemaan!!

  10. Juu tämän reseptin olen saanut jo vuosia sitten ystävätäni. Annoin sen Maskun kuntoutuskeskukseen ja saan ilokseni joka kuntoutusreissulla tätä parasta leipää.

  11. Teinpä minäkin näkkäriä.On kyllä tosi hyvää ja vetää vertoja tekemälleni ”gluteeniselle” siemennäkkärille.Tehkääpä niin,että paistatte leipää n.vartti ja sen jälkeen leikatkaa pizzaleikkurilla sopivan kokoisia paloja(siis lähinnä viivat) ja takaisin uuniin loppuajaksi.Kun aika on täynnä kumotkaa komeus ritilälle ja paperi pois.Takaisin uuniin lämmöt pois.Uunin luukku auki voi antaa vielä kuivahtaa kunnolla.Tiedä sitten tuloksen erilaisuudesta,mutta minä teen näin :)

  12. Korvasin maissijauhot Pirkan glut. jauhoseoksella ja siementen seuraksi desi kuivattuja karpaloita. Ei oo yhtään pahaa ;). Kiitos ohjeesta!

  13. Teen tätä näkkäriä usein, mutta korvaan maissijauhon kotimaisella luomutattarijauholla. Tattarijauhoa ei tarvitse laittaan niin paljon reilu 1,5 dl riittä hyvin. Käytä suolaa varoen, koska tattari maissia maukkaampaa ja tervellisempää.

  14. Päivitysilmoitus: mitä muut edellä (gluteeniton näkkäri) - Vaaleanpunainen hirsitalo | Divaaniblogit

  15. Minä tein myös tattariversiona ja kiertoilmauuniin samantien kaksi pellillistä. Paistoaikaa pitää silloin vähän lisätä, muuten jää taipuisaksi. Pitää tarkkailla väriä, että vähän ruskistuu. Silloin tulee rapeata tattaristakin :-)

  16. Päivitysilmoitus: Synttärit ja näkkäriä | Halimaa

  17. Päivitysilmoitus: Sunday morning | At Maria's

  18. tänään teen toista kertaa 2 kertaisen annoksen. Se vaan mietityttää, kuinka kauan rasvainen näkkäri säilyy? Hyvää mahalle , kun saa sen hyvin toimimaan, ja maistui aivan snäkseiltä ekan kerran tehdessä, pellava oli paahdettuna rouheena. Nyt yritin tehdä ihan ohjeen mukaan :)

  19. Tehtiinpä eilen iltaevääksi terveellistä ja niin maistuvaa siemennäkkäriä muumimamman ohjeesta muunnellulla reseptillä:
    1/2 dl talkkunaa (meillä käytössä kuivatuilla mustikoilla oleva versio, voi käyttää myös esim. gl kauratalkkunaa)
    1,5 dl kaurahiutaleita
    ¾ dl auringonkukansiemeniä
    ½ dl pellavansiemeniä
    ½ dl seesaminsiemeniä
    ½ dl kurpitsansiemeniä
    2½ dl kiehuvaa vettä
    ½ dl öljyä, meillä käytössä P&S sitruunaoliiviöljy sekä osaksi hiukkasen rypsiöljyä (makja voi vaihdella ja käyttää vaikka 2 erlaista)
    P&S Himalajan ruususuolaa
    Laita uuni 150°C (kiertoilma).
    Sekoita kaikki kuivat ainekset kulhossa.
    Kaada kiehuva vesi ja öljy kulhoon ja sekoita tasaiseksi massaksi.
    Kaada massa pellille leivinpaperin päälle.
    Laita käsi muovipussiin ja tasoita taikina mahdollisimman ohueksi (sen pitäisi peittää miltei koko pelti).
    Sirottele viimeisenä sormisuola taikinan pinnalle (voit halutessasi taputella suolan taikinaan kädellä).
    Leikkaa taikina sopivan kokoisiksi paloiksi. Taikinan voi myös jättää kokonaiseksi, jolloin valmiista näkkileivästä voi murtaa paloja.
    Paista uunissa noin tunti.
    Anna näkkileivän jäähtyä.
    Ohje alkuperäisenä siis täällä http://gluteenitonmuumimamma.fi/

  20. Halleluja, tämä resepti on ratkaissut melkein kaikki joululahjaongelmani! Tää on niiii-iin hyvää. :)

  21. Ihan älyttömän hyvää. Teen puolintoiatakertaisen annoksen ja saan 2 pellillistä huippuhyvää näkkäriä. Muut leivät ei enää maistukaan. Kiitos helposta ja muunneltavasta ohjeesta <3

Vastaa käyttäjälle Katri Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>