Marjakeitto vadelmista, mansikoista ja mustikoista

Marjakeitto eri marjoista käy aina kaupaksi meidän huushollissamme. Sitä on helppo valmistaa ja se on gluteenitonta. Pidän aina huolen siitä, että pakastimesta löytyy marjoja, jotta voin tarpeen tullen napata niitä marjakeittoa varten.

Keitin tätä välipalaksi tyttärelleni tänään mutta luulen, että suurimman annoksen söi talon herra :) Hyvä niin – ei sillä niin väliä, kuka syö, kunhan joku syö! Tässä resepti:

 Marjakeitto vadelmista, mansikoista ja mustikoista

  • 6 dl vettä (5 + 1 dl)
  • noin 1 dl sokeria
  • 3 rkl perunajauhoja
  • noin 500 g pakastemarjoja
  1. Sekoita kattilassa sokeri ja 5 dl vettä. Ota mielellään hieman vähemmän sokeria, ettei keitosta tule liian makeaa, ja lisää lopussa enemmän, jos kaipaat lisää makeutta.
  2. Sekoita perunajauhot ja 1 dl kylmää vettä ja lisää kattilaan.
  3. Kiehauta keitto koko ajan sekoittaen. Kannattaa todella sekoittaa koko ajan, muuten keittoon muodostuu klimppejä, jotka eivät ole kovin herkullisia (usko pois, olen kokeillut!).
  4. Kun seos on sakeutunut, lisää joukkoon marjat ja jatka kiehauttamista koko ajan sekoittaen. Kaada marjakeitto kulhoon ja ripottele pinnalle ohut kerros sokeria, jottei keiton päälle muodostu kalvoa.
Share

Yksi vastaus artikkeliin ”Marjakeitto vadelmista, mansikoista ja mustikoista

  1. Kiitokset ohjeesta. Vähän vähensin sokeria koska ei ollut kovin kirpeitä marjoja ja marjakeitosta juuri sellaista kun mummoni aikoinaan teki. Lapset meillä suuttuivat kun kielsin ottamasta neljättä annosta : )

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>