Tuplapihvit kanafileestä pekonin ja aurinkokuivattujen tomaattien kera

Tämän ruokalajin alkuperäinen ohje on Lars Mannerströmin. Mannerström on yksi Ruotsin huippukokeista ja muun muassa tuomari Ruotsin Masterchefissä. Olen tehnyt pieniä muutoksia, mutta muuten seurannut Mannerströmin kanareseptiä. Hyvää sekä arkena että juhlana. Jos haluat tehdä ruoasta hieman juhlavamman, voit tarjota lisukkeena jotain muuta kuin tavallista riisiä. Jopa puolitoistavuotiaamme piti kanapihveistä aurinkokuivatuista tomaateista ja sipulinpaloista huolimatta :)

Tuplapihvit kanafileestä pekonin ja aurinkokuivattujen tomaattien kera

Tuplapihvit kanafileestä pekonin ja aurinkokuivattujen tomaattien kera, gluteeniton

  • 1 sipuli
  • 170 g pekonisiivuja
  • 10 kpl aurinkokuivattua tomaattia basilikaöljyssä
  • 1½ rkl sinappia
  • 1 nippu persiljaa, hienoksi silputtuna
  • pippuria
  • 8 kpl cocktailtikkua
  • 8 kpl ohutta kanafileepihviä
  • 2 porkkanaa
  • 5 dl vettä
  • 1 Knorr Fond “du chef” kana (tai kanaliemikuutio)
  • ½ dl ranskankermaa
  • 1 dl kuohukermaa
  1. Kuori porkkanat ja leikkaa ne poikki keskeltä. Leikkaa sitten pituussuunnassa kaksi kertaa, jolloin saat sopivan paksuja levyjä. Aseta palat sivuun.
  2. Pilko sipuli ja aurinkokuivatut tomaatit pieniksi paloiksi. Leikkaa saksin tai veitsellä pekoni pienemmiksi paloiksi.
  3. Paista pekoni rapeaksi ja lisää sitten sipuli ja tomaatit.
  4. Kun sipuli on pehmennyt, ota pannu liedeltä ja sekoita joukkoon persilja sekä sinappi. Mausta pippurilla.
  5. Laita nokare pekonitäytettä neljälle kanafileelle ja aseta loput fileet kansiksi, jolloin saat tuplapihvejä. Pistä jokaiseen tuplapihviin kaksi cocktailtikkua, jotta ne pysyvät yhdessä. Säästä ylitsejäävä täyte.
  6. Paista pihvejä 2-3 min molemmin puolin, kunnes niihin tulee paistopinta. Käytä mielellään samaa pannua, jota käytit pekonin paistamiseen, niin saat enemmän makua pihveihin.
  7. Kaada päälle vesi ja lisää fondi tai liemikuutio. Lisää joukkoon myös porkkanat. Anna kiehua hiljalleen, kunnes kana on kypsää ja porkkanat ovat sopivan pehmeitä.
  8. Poimi sivuun kanapihvit ja porkkanat. Poista varovasti cocktailtikut ennen tarjoilua!
  9. Kaada kerma liemiveteen ja lisää ranskankerma. Vatkaa sauvasekoittimella vaahtoavaksi kastikkeeksi. Sekoita kauhalla joukkoon säästämäsi pekonitäyte. Tarjoile riisin ja hyvän salaatin kera.

Kanaa, gluteenitonKanapihvit, gluteeniton

Share

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>