Herkullinen riisimuromarenkikakku suklaakreemillä

Ehdoton synttärisuosikki! Tämä marenki-crispkakku ei koskaan epäonnistu ja on suosikki vieraiden keskuudessa. Aikaisemmin kun halusin leipoa ja kysyin mieheltäni, mitä hän haluaisi, vastasi hän aina “marenkikakkua!”. Olen luvannut hänelle leipoa tätä kakkua aina kun juhlistamme jonkun syntymäpäivää kotonamme, eikä hän ainakaan vielä ole väsynyt siihen. Kakkupohjat ovat marenkia, joten ne ovat luontaisesti gluteenittomia. Myös suklaatäyte on gluteeniton. Kakun voi helposti tehdä myös laktoosittomana valitsemalla laktoositonta tai HYLA-kermaa. Tämä on kätevää synttäreillä. Valitse myös laktoositonta tummaa suklaata. Joten sähkövatkain esiin ja hommiin, jotta tekin saatte nauttia tästä suussa sulavasta, rapeasta sokeripommista!

Jos haluat tehdä pienemmän kakun, seuraa alla olevaa ohjetta. Valmis kakku on puolikkaan leivinpellin kokoinen. Jos sinulla on enemmän vieraita (noin 20 hlöä), kannattaa tehdä suurempi kakku. Valmista silloin kaksi leivinpellillistä marenkia ( eli tuplaerä tätä reseptiä), mutta älä leikkaa niitä, vaan nosta vain pohja toisen päälle. Kakusta tulee toisin sanoen leivinpellin kokoinen. Suklaakreemiä kannattaa silloin tehdä puolitoista erää.

Herkullinen riisimuromarenkikakku suklaakreemillä

Marenkipohja:

  • 6 kananmunan valkuaista
  • 4 dl sokeria
  • 6 dl riisimuroja

Suklaakreemi:

  • 6 kananmunan keltuaista
  • 1½ dl sokeria
  • 1½ dl kuohukermaa
  • 100 g voita
  • 200 g tummaa suklaata

Täyte:

  • 3 dl kuohukermaa
  • hieman vaniljasokeria
  1. Säädä uuni 150°C. Vuoraa syvä leivinpelti leivinpaperilla.
  2. Erottele kananmunan valkuaiset keltuaisista. On hyvin tärkeää, ettei keltuaista pääse lainkaan valkuaisten joukkoon – silloin ei synny marenkia! Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja lisää sokeri vähän kerrallaan, koko ajan vatkaten. Valkuaisvaahdon tulee olla oikein kiinteää. Se on valmista, kun vispilät muodostavat kuvioita vaahtoon ja voit kääntää kulhon ylösalaisin ilman, että vaahtoa valuu ulos.
  3. Sekoita varovasti riisimurot vaahdon joukkoon.
  4. Levitä seos pellille. Paista noin 1 h, mielellään hieman pidempäänkin. Marenkipohja on valmis, kun se on saanut hieman väriä ja reunat irtoavat helposti leivinpaperista. Sammuta uuni ja jätä mieluusti marenki uuniin yön yli.
  5. Laita kattilaan kananmunan keltuaiset, sokeri ja kerma. Lämmitä koko ajan sekoittaen, kunnes seos sakenee. Seos saa hieman poreilla, muttei niin, että se palaa pohjaan. Kreemin kuuluu olla aika paksua, mutta varo keittämästä sitä liian kauan, jottei siitä tule kokkareista.
  6. Ota kattila liedeltä ja lisää voi pieninä kuutioita. Sekoita, kunnes voi on sulanut.
  7. Lisää pilkottu suklaa. Sekoita, kunnes suklaa on sulanut ja seos on tasainen. Anna jäähtyä.
  8. Vatkaa kerma ja vaniljasokeri täytettä varten.
  9. Leikkaa marenki kahteen osaan.
  10. Levitä yhden pohjapalan päälle ensin suklaaseos ja sitten kerma.
  11. Nosta toinen pohja koko komeuden päälle. Voilá, kakku on valmis!

Share

2 vastausta artikkeliin ”Herkullinen riisimuromarenkikakku suklaakreemillä

  1. Vaikuttaa ihanalta kakulta! Mistä olet löytänyt gluteenittomia riisimuroja? Tuntuu että niitä ei ole enää millään merkillä….

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>