Gluteenittomat vastustamattomat porkkanaruudut

Torstaina keskipäivällä puhelimeni soi ja mieheni veli Cricka kysyi, jos hän sekä Axel, tyttöjen vanhin serkku, voisivat yöpyä meille yhden yön. He ajattelivat hypätä iltapäiväjunaan Pietarsaaresta Turkuun ja palata seuraavana päivänä. Ilman muuta he olivat enemmän kuin tervetulleita! Aika hauska välillä saada vieraita tuolla lailla spontaanisti.

Tilde ja minä aloimme tietenkin heti leipoa jotain hyvää vieraiden kunniaksi, Axelillakin oli vastikään ollut syntymäpäivä, joten juhlistimme sitä, jollei muuta. Aloimme siis valmistaa gluteenittomia porkkanaruutuja jumalaisella tuorejuustokuorrutuksella… Hurjan hyviä tosiaan – sellaisia, jotka eivät kauaa seiso jääkaapissa odottamassa ennen kuin viimeinenkin murunen on rinnan alla. Illalla vieraamme saapuivat ja oi, kuinka hauska oli nähdä heitä taas. Cricka oli perjantaina työkeikalla, joten minä lähdin lasten kanssa Zoolandiaan täällä Turussa. Aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta koko päivän ja meillä oli niin hauskaa. Ihania tällaiset aurinkoiset ja rentouttavat päivät, jolloin kaikki ovat parhaimmalla tuulella! :)

Nyt olemme vilkuttaneet vieraillemme ja talon isännälle, joka ajoi heidät takaisin Pietarsaareen (onnistuin salakuljettamaan viimeiset porkkanaruudut takapenkillä istuvalle Axelille). Neidit ovat kohtalaisen väsyneitä kiitos tämän päivän, johon mahtui eläimiä, karuselleja, aurinkoa ja naurua – ja olen minä kyllä itsekin aika muusia.

Tein puolikkaan satsin näitä ruutuja ja paistoin ne pellillä, jonka mitat ovat 37×25 cm (ostin Ikeasta tämän täydellisen DRÖMMAR-nimisen pellin, joka on omiaan, kun haluaa leipoa puoli erää). Puolikkaalla pellillä tulee 20-24 palaa.

Enemmän aurinkoa kansalle tänä kesänä… jotta porkkanoista tulisi mehukkaita ja hienoja… jotta kaikki voivat leipoa näitä mainioita ruutuja! ;)

Gluteenittomat vastustamattomat porkkanaruudut

 Pohja:

  • 4 kananmunaa
  • 4 dl sokeria
  • 60 g voita
  • 6 dl porkkanaraastetta
  • 5 dl gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 tl ruokasoodaa
  • 1½ tl kanelia

Kuorrutus:

  • 200 g tuorejuustoa (Philadelphia)
  • 60 g voita
  • 3 dl tomusokeria
  • 1½-2 tl vaniljasokeria
  1. Säädä uuni 200°C.
  2. Pohja: Vatkaa sähkövatkaimella kananmunat ja sokeri vaahdoksi.
  3. Sekoita jauhot, leivinjauhe, sooda, vaniljasokeri ja kaneli kulhossa. Sekoita kuivat ainekset kananmunavaahtoon.
  4. Sulata voi ja sekoita taikinaan. Lisää porkkanaraaste.
  5. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paista uunissa noin 25 min. Kokeile puutikulla, että kakkupohja on kuiva.
  6. Anna jäähtyä sillä välin, kun valmistat kuorrutuksen.
  7. Kuorrutus: Vatkaa voi pehmeäksi ja lisää tuorejuusto. Jatka vatkausta, jotta seoksesta tulee tasainen.
  8. Lisää tomusokeri ja vaniljasokeri.
  9. Levitä jäähtyneen kakkupohjan päälle.
  10. Koristele strösselillä tai makeisilla.
  11. Leikkaa sopiviksi ruuduiksi. Puhdista välillä veitsi paperilla, jotta leikkaaminen on helpompaa. Säilytä jääkaapissa.
Share

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>