Gluteeniton kirpeänmakea punaherukkakakku

Lähes puolentoista vuoden jälkeen on työarki löytänyt meille… Olen palannut töihin ja kaksi pientä neitiä ovat aloittaneet päiväkodin. Tuntuu hieman haikealta, että aika menee niin nopeasti ja että molemmat ovat nyt niin isoja, että he pärjäävät ilman äitiään joitakin tunteja päivässä… tai ehkä se, että minä pystyn olemaan poissa heidän luotaan on suurempi asia! :) Minusta tuntuu kuitenkin hyvältä palata töihin – etenkin, kun saan tehdä jotain näinkin kiinnostavaa. Olen alkanut maahantuoda MixWellin gluteenittomia jauhoseoksia ja teen nyt kovasti töitä saadakseni ne kauppoihin, jotta kaikki pääsisivät kokeilemaan heidän maanmainioita jauhojaan :) Jos haluatte, voitte käydä ihailemassa vastikään avattua uutta verkkokauppaani (ja ehkä myös asioimassa siellä): www.ruoka-allergia.com.

Koska olen alkanut jälleen käydä töissä, olen keksinyt uuden blogiaiheen: Perjantaipullan! Aion joka perjantai tarjota kollegoilleni jotain itseleivottua ja julkaisen viikon reseptin torstai-iltaisin, jotta muutkin voisivat inspiroitua Perjantaipullasta. Hauskaa, kun olen löytänyt uuden syyn leipoa jotain hyvää, ainakin kerran viikossa… Ja mukavaa (toivottavasti) työkavereilleni, jotka joka perjantai saavat jotain herkkua kahvin kanssa :)

Ajattelin aloittaa projektin jo ensimmäisellä työviikollani. Tässä tulee siis ensimmäinen Perjantaipulla. Alkuperäisen reseptin löysin Söta saker-blogista ja tein jonkun pienen muutoksen. Pakastimeni, jääkaappini ja puskani puutarhassa ovat täynnä punaherukoita, joten tämän kakun leivonta oli itsestäänselvyys. 

Gluteeniton kirpeänmakea punaherukkakakku

 Kakku:

  • 1 dl sokeria
  • 5 dl gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta
  • 1 rkl leivinjauhetta
  • 150 g voita
  • 1 kananmuna
  • 3 dl punaherukoita

Murupinta:

  • 1½ dl puhtaita kaurahiutaleita (esim. Semper)
  • 1 dl kookoshiutaleita
  • 1 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 50 g voita
  1. Säädä uuni 200°C.
  2. Sekoita sokeri, jauhot ja leivinjauhe kulhossa.
  3. Työstä voi pehmeäksi toisessa kulhossa ja lisää siihen jauhoseos. Sekoita tasaiseksi massaksi.
  4. Lisää joukkoon kananmuna.
  5. Vuoraa leivinvuoka (20×30 cm) leivinpaperilla ja levitä siihen taikina kädellä (laita vähän jauhoa taikinan päälle niin se helpottaa).
  6. Ripottele marjat tasaisesti taikinan päälle.
  7. Sulata voi murupintaa varten. Sekoita joukkoon muut ainekset.
  8. Murusta seos tasaisesti kakun pinnalle.
  9. Paista 20-25 minuuttia.
  10. Anna jäähtyä ja leikkaa ruuduiksi. Tarjoile mieluusti kylmän vaniljakastikkeen tai vaniljajäätelön kanssa.

Share

6 vastausta artikkeliin ”Gluteeniton kirpeänmakea punaherukkakakku

  1. No niin, tarviskohan tätäkin kokeilla, ei ole punaisia mut mustia ja vihreitä löytyis. vois tulla vihreistäkin hyvää:)

  2. Hei!
    Kiitos ohjeesta. Hyvää tuli – punaherukat toivat ihanaa kirpeyttä kakkuun. Mutta tiedätkö mitä tein väärin, kun pohjasta tuli niin mahdottoman muruinen? Leikkaaminen oli hyvin hankalaa, kun pohja pysyi niin huonosti koossa. En käyttänyt voita, vaan Sunnuntai juoksevaa rasvaa.
    terv. Hanna

    • Hei Hanna! Sanoisin että vastaus onkin sen että käytit juoksevaa rasvaa. Huomasin itekin että pohja oli aika muruinen, mutta oli parempi jo seuraavana päivänä. Mutta kannatta kyllä käyttää tavallista voita kun leivot piirakoita tai kakkuja, voista tulee kuitenkin paras lopputulos. Hyvä että maku kuitenkin oli kohdallaan! :)
      -Mia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>