Mansikka – ja mustikkatäytepikkuleivät

Joskus minut valtaa suunnaton tarve leipä jotain erityisen hyvää ja olen jo aikoja sitten luopunut yrityksistä taistella tätä tarvetta vastaan. Näin kävi jälleen taannoin ja olen iloinen, että minulla sattui kotona olemaan kaikki ainekset näihin ihaniin pikkuleipiin. Tein kahta eri makua (aika kasan pikkuleipiä siis) varmuuden vuoksi, sillä näitä herkkuja voi hyvin pakastaa… pahan päivän varalle :) Keksipohjaresepti riittää yhteen täyteannokseen. Jos haluat tehdä molemmat täytteet voit joko tuplata keksipohjan määrät tai tehdä puolet täytteestä. Yksi täyte riittää noin 20:een pikkuleipään. Saadakseni pikkuleipien ulkonäkään vaihtelua, kastoin mansikkapikkuleivät tummaan suklaaseen ja mustikkapikkuleivät valkosuklaaseen.

Mansikka – ja mustikkatäytepikkuleivät

 

Keksipohja:

  • 250 g mantelimassaa
  • 1½ dl sokeria
  • 2 kananmunan valkuaista

Mustikkatäyte:

  • 200 g huoneenlämpöistä voita
  • 1½ dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 3 kananmunan keltuaista
  • 2 dl sulatettuja pakastemustikoita + ylimääräinen mustikkamehu

Mansikkatäyte:

  • 200 g huoneenlämpöistä voita
  • 1½ dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 3 kananmunan keltuaista
  • n. 100 g soseutettuja tuoreita mansikoita

Kuorrutus:

  • n. 250 g tummaa suklaata tai 200 g valkosuklaata
  1. Aseta uuni 200°C tai kiertoilmauuni 180°C.
  2. Raasta mantelimassa ja sekoita kananmunan valkuaisten kanssa tasaiseksi massaksi.
  3. Vuoraa pelti leivinpaperilla ja pursota tai muotoile lusikalla taikinasta pyöreitä keksejä.
  4. Paista keksipohjia n. 12 min tai kunnes ne ovat kullankeltaisia.
  5. Ota uunista ja anna jäähtyä.
  6. Tee voikreemi: Jotta voikreemistä tulisi tasaista, tulee ainesten olla huoneenlämpöisiä.
  7. Sekoita kaikki kreemiainekset paitsi marjat. Lisää marjat lopussa. Jos teet mansikkaversion, lisää sosetta vähän kerrallaan.
  8. Sekoita huolellisesti tasaiseksi.
  9. Levitä tai pursota kreemi keksipohjille kartiomaiseksi.
  10. Aseta jääkaappiin kovettumaan.
  11. Sulata valitsemasi suklaa ja kasta siihen keksit varovasti niin, että voikreemi peittyy kokonaan.
  12. Aseta jääkaappiin, jotta suklaa kovettuu.
  13. Säilytä jääkaapissa tai purkissa pakastimessa.

Share

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>