Gluteenittomat suklaahippukeksit

Kun suklaanhimo iskee, ovat nämä tukevat keksit täydellisiä leivottavia, tai mikseipä pakastimessa pidettäviksi ja esille otettaviksi tarpeen tullen. Minulle tuli aivan suunnaton suklaanhimo yksi päivä ja onnekseni minulla oli kaapissa tummaa suklaata. Sen sijaan, että olisin syönyt sen sellaisenaan, leivoin näitä keksejä. Niissä on hyvin vahva suklaanmaku, joten jos haluat miedomman maun, vaihda vain tumma suklaa maitosuklaaseen tai miksei valkosuklaaseen (lupasin miehelleni kokeilla valkosuklaaversiota, hän kun on suuri valkosuklaan ystävä).

Keksit ovat helppotekoisia ja koon voi valita itse. Minä halusin tehdä niistä suuria, amerikan malliin. Taikinasta tuli 18 kpl suurta keksiä, mutta tekemällä pienempiä, saat suuremman määrän.

Keksit sisältävät kaurahiutaleita, joita kaikki keliaakikot eivät voi syödä. Itse voin hyvin syödä kaurahiutaleita, mutta jos tarjoilet näitä keliaakikolle, täytyy sinun kysyä, jos kyseinen henkilö sietää kauraa. Käytä Semperin puhdasta kauraa, niin voit olla varma siitä, että tuotantotiloissa ei ole käsitelty muita viljoja.

Gluteenittomat suklaahippukeksit

 Tässä tulee resepti:

  • 2 kananmunaa
  • 4 dl fariinisokeria
  • 1 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 200 g huoneenlämpöistä voita
  • 3 dl gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta
  • 1 tl ruokasoodaa
  • ½ tl suolaa
  • 6½ Semperin kaurahiutaleita
  • ½ dl maitoa
  • 200 g tummaa suklaata (70%) tai muuta valinnanvaraista suklaata
  1. Säädä uuni 200°C.
  2. Vatkaa kananmunat kevyesti ja lisää fariinisokeri, sokeri sekä vaniljasokeri. Jatka vatkausta sähkövatkaimella noin 5 min.
  3. Sekoita joukkoon voi. Lisää sitten kaurahiutaleet ja sekoita kunnolla.
  4. Sekoita erillisessä kulhossa jauhot, sooda sekä suola ja lisää sitten taikinan joukkoon.
  5. Lisää maito.
  6. Pilko suklaa karkeasti ja sekoita taikinan joukkoon.
  7.  Asettele keoiksi leivinpaperilla vuoratulle pellille. Jätä kekojen väliin reilusti tilaa, sillä keksit leviävät kunnolla uunin kuumuudessa.
  8. Paista 12-15 minuuttia. Anna jäähtyä pellillä.
  9. Nauti kylmän maitolasillisen kera! Slurps!

Share

7 vastausta artikkeliin ”Gluteenittomat suklaahippukeksit

  1. Hei!
    Osaatko sanoa kuinka pitkään keksit säilyvät hyvinä? Kannattaako ne säilöä tiiviisti rasiassa, pakkasessa vai onko syötävä heti? ;)

    • Hei! Keksit säylyy tiiviissä purkissa ainakin 2-3 viikkoa..en elo kuitenkin ihan varma tästä koska meillä ne loppuu niin nopeasti että hyvä jos seuraavana päivänä on enää jäljellä! Voi myös pakastaa. :) Mia

  2. Kysyisin pienen tarkennuksen.. Onko noita kaurahiutaleita 6, 5 dl vai mahdollisesti rkl? Voi olla että tämän pitäisi sanoa järkikin, mutta mä en pysty päättelemään sitä.. :p

  3. Hah, minä just tein näitä ja laitoin kyllä deseinä noi kaurahiutaleet. Ei se makua tai rakennetta kovin oudoksi tehnyt, eka pelti vaan levis uunissa yhdeksi isoksi keksiksi mutta toka pelti oli kämmenen kokoisia ihania jättikeksejä. Tällä ohjeella teen jatkossakin!

  4. Deseinä mäkin oon aina noi kaurat laittanut, ja jättikeksejähän niistä tulee, mutta hyviä! :D Oon tehnyt näitä keksejä tuplasatsit joka joulu siitä 2012 asti, ja näiden tuoksu on mulle jo joulun tuoksun synonyymi. Miks kaiken pitäis jouluna maistua kanelille??

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>