Gluteenittomat Irish Coffee-pikkuleivät

Löysin täällä kotona kaapista vihkon, johon olen kerännyt suuren määrän reseptejä: paljon leivonnaisia, pikkuleipiä ja muita jälkiruokia. Reseptien keräily on hauskaa, mutta valitettavan usein käy niin, että vain kerää ja kerää ja reseptit jäävät kokeilematta. Kun selailin vihkoa, totesin, etten ollut kokeillut edes puolta resepteistä, jotka olin niin hienosti leikannut ja liimannut keltaiseen Marimekko-vihkooni (minulla on vihreä vihko ruokaisampia ohjeita varten :) ). Päätinkin sitten, että toteutan pikkuhiljaa kaikki ne ohjeet, jotka olen joskus napannut lehdistä tms. Tässä on siis resepti numero yksi keltaisesta jälkiruokavihkosta (melkein kaikki reseptit ovat ”tavallisia”, eli eivät gluteenittomia, mutta olen muuntanut ne sitten meille keliaakikoille sopiviksi. Kirjoitan myös vähemmän onnistuneista resepteistä!). Näistä pikkuleivistä tuli oikein hyviä:

Gluteenittomat Irish Coffee-pikkuleivät

  •  200 g voita
  • 1 dl sokeria
  • 1 kananmuna
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 3½-4 dl gluteenitonta jauhoseosta
  • 1 dl perunajauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

Täyte:

  • 100 g voita
  • 2 dl tomusokeria
  • 4 tl pikakahvijauhetta + 1 tl vettä
  • 3 tl viskiä
  1. Vatkaa voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi.
  2. Lisää kananmuna ja sekoita hyvin.
  3. Sekoita erillisessä kulhossa gluteenittomat jauhot, perunajauhot, vaniljasokeri ja leivinjauhe.
  4. Siivilöi kuivat ainekset voiseoksen joukkoon ja sekoita varoen tasaiseksi.
  5. Anna taikinan jäähtyä hetki jääkaapissa.
  6. Laita uuni 200°C.
  7. Vuoraa pelti leivinpaperilla ja pursota taikina haluamasi muotoisiksi pikkuleiviksi (taikina ei saa olla olla liian tahmeaa – lisää jauhoja, jos et voi koskea taikinaan sen tahmaamatta liikaa). Jätä tarpeeksi tilaa pikkuleipien väliin, jotteivät ne sulautuisi toisiinsa uunissa.
  8. Paista pikkuleipiä noin 7 minuuttia uunin yläosassa (keskitasoa hieman korkeammalla).
  9. Tee täyte sekoittamalla voi ja tomusokeri valkoiseksi massaksi (itse käytän yleensä vatkainta, jotta seoksesta tulee aivan tasaista).
  10. Sekoita pikakahvijauhe vesitilkkaan. Seoksen ei tarvitse olla aivan tasaista.
  11. Mausta voiseos kahvilla sekä viskillä.
  12. Levitä valmis voikreemi puolelle jäähtyneistä keksipohjista ja paina päälle toiset puolikkaat.
  13. Jäähdytä pikkuleipiä hetki jääkaapissa ja siivilöi päälle hieman tomusokeria ennen tarjoilua.
  14. Pikkuleivät voi hyvin pakastaa. Jääkaapissa ne säilyvät pari päivää.

Share

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>