Sitruunajuustokakku dulce de lechen kera

Makunystyräni ovat taas saaneet kunnon hoivaa! Aaah, tämä juustokakku on aivan taivaallinen! Annan usein kehuja, mutta tämä on minusta selkeästi juustokakkujen aatelia! :) Juhlistimme Adamin 7-vuotispäivää (hui, miten aika lentää!) ja nappasin tilaisuuden leipoa jotain hyvää mitä otettiin mukaan syntymäsankarille.

Syntymasankari Adam

Halusin taas kokeilla jotain uutta. Koska minulla oli kotona tiivistettyä maitoa, enkä ollut aikaisemmin kokeillut sitä leivonnassa, päätin etsiä sopivan reseptin. Juustokakku kuuluu suosikkeihini, ja minulla oli sekä gluteenittomia keksejä että tuorejuustoa kotikaapissa… Näistä koostin sitten tämän kerrassaan herkullisen ja kauniin kakun. Sen leipominen kestää hieman kauemmin, koska tiivistettyä maitoa keitetään neljä tuntia, jotta siitä tulee kinuskia (tai dulce de lecheä). Sen jälkeen kakku lepää pakastimessa, mieluiten yön yli… Muuten kakun valmistus on helppoa. Tee itsellesi palvelus ja leivo tämä kakku, et tule katumaan! :)

 Sitruunajuustokakku dulce de lechen kera  

Pohja:

  • 200 g gluteenittomia digestivekeksejä
  • 125 g voita

Täyte:

  • 1 prk makeutettua tiivistettyä maitoa
  • 2 hyppysellistä sormisuolaa
  • 2 rkl kuohukermaa (vatkaamatonta)
  • 3 kananmunaa
  • 200 g tuorejuustoa (Philadelphia)
  • 3 dl kuohukermaa
  • ¾ dl sokeria
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • yhden sitruunan raastettu kuori
  • 1 rkl tuorepuristettua sitruunamehua

Kuorrutus:

  • 200 g kermaviiliä
  • 250 g valkosuklaata
  • noin 2 tl sitruunamehua
  1. Täytä suuri kattila vedellä ja aseta siihen avaamaton tiivistemaitotölkki. Keitä neljä tuntia. Huolehdi siitä, että purkki on koko ajan veden peitossa – muuten se voi räjähtää.
  2. Nosta purkki kattilasta keittämisen jälkeen ja anna jäähtyä.
  3. Murskaa keksit esim. tehosekoittimessa pieniksi muruiksi.
  4. Sulata voi ja sekoita keksimurujen kanssa tasaiseksi massaksi.
  5. Vuoraa irrotettavalla reunalla varustetun kakkuvuoan pohja leivinpaperilla. Painele keksimassa vuokaan tasaiseksi pohjaksi. Aseta jääkaappiin siksi aikaa, kun valmistat täytteen.
  6. Erottele kananmunankeltuaiset valkuaisista ja laita erillisiin kulhoihin.
  7. Sekoita keltuaisiin tuorejuusto, sokeri ja vaniljasokeri.
  8. Vatkaa kerma kiinteäksi vaahdoksi ja sekoita munaseokseen.
  9. Raasta joukkoon yhden sitruunan kuori ja 1 rkl sitruunamehua.
  10. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja käännä varovasti kermavaahtoon. Sekoita varovasti tasaiseksi.
  11. Sekoita erillisessä kulhossa 2 rkl vatkaamatonta kuohukermaa keitetyn tiivistemaidon (eli kinuskimassan) kanssa.
  12. Lisää sormisuola kinuskimassaan.
  13. Levitä massa tasaisesti keksipohjan päälle.
  14. Kaada vaahtoseos kinuskimassan päälle ja tasoita.
  15. Peitä vuoka muovikelmulla ja aseta pakastimeen noin kahdeksi tunniksi.
  16. Kuorrutus (tämän voi myös valmistaa seuraavana päivänä ja pakastaa noin tunnin ajan): Sulata valkosuklaa ja sekoita kermaviilin kanssa tasaiseksi seokseksi. Mausta sitruunamehulla.
  17. Kaada valkosuklaaseos kakun pinnalle ja aseta takaisin pakastimeen.
  18. Nosta kakku esille sulamaan noin 40 minuuttia ennen tarjoilua. Koristele kakku juuri ennen tarjoilua esimerkiksi vadelmilla tai muilla marjoilla.

 

Share

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>