Mansikkajuustokakku limellä ja valkosuklaalla

Alan leivontainspiraatiostani huomata, että kesä tekee tuloaan. Minun tekee yhä enemmän mieli laittaa jotain kesäistä jälkiruokaa, kuten tätä juustokakkua mansikoilla, valkosuklaalla ja limellä… voiko kesäisempää jälkiruokaa olla?

Tänään meillä (eli miehelläni) oli talkoot naapurin kanssa. Pihojemme väliin pystytettiin uusi aita ja minä huolehdin ruoanlaitosta ja lasten viihdyttämisestä. Hauskaa, kun saa tilaisuuden leipoa jotain hyvää ilman ahdistusta siitä, että täytyy itse syödä kaikki leivonnaiset. Valmistin siis eilen tämän raikkaan juustokakun, josta tuli kesäinen ja supermaukas.

Mansikkajuustokakku limellä ja valkosuklaalla

Pohja:

  • 200 g gluteenittomia keksejä (käytin tällä kertaa Semperin kaurakeksejä)
  • 100 g voita

Täyte:

  • 2 kananmunaa
  • 1 dl sokeria
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 200 g tuorejuustoa (Philadelphia)
  • ½ l mansikoita + hieman ylimääräistä koristelua varten

Kuorrutus:

  • 200 g valkosuklaata
  • 100 g kermaviiliä
  • 1 lime
  1. Pohja: murskaa keksit muruiksi (esim. tehosekoittimessa).
  2. Sulata voi ja sekoita kulhossa keksimurujen kanssa.
  3. Vuoraa irrotettavalla reunalla varustetun kakkuvuoan pohja leivinpaperilla ja painele taikina tasaisesti vuokaan. Aseta jääkaappiin.
  4. Täyte: Erottele kananmunankeltuaiset valkuaisista erillisiin kulhoihin. Ole tarkkana, ettei vähääkään keltuaista pääse livistämään valkuiseen.
  5. Puhdista mansikat ja soseuta ne tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella.
  6. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.
  7. Vatkaa keltuaiset sokerin kanssa vaahtomaiseksi.
  8. Vatkaa tuorejuusto sokeri-keltuaisvaahtoon.
  9. Kaada kerma kulhoon, lisää vaniljasokeri ja vatkaa vaahdoksi.
  10. Sekoita mansikat tuorejuustoseokseen.
  11. Sekoita varovasti joukkoon kermavaahto ja sen jälkeen vielä varovaisemmin valkuaisvaahto.
  12. Kaada vaahtoseos kakkuvuokaan.
  13. Viipaloi pari mansikkaa ja levitä varoen täytteen päälle.
  14. Peitä kakkuvuoka muovikelmulla ja aseta pakastimeen. Anna jähmettyä hieman ennen kuorrutusta.
  15. Kuorrutus: Sulata valkosuklaa.
  16. Sekoita 100 g kermaviiliä suklaasulaan.
  17. Raasta yhden limetin kuori ja purista puolikaan limen mehut suklaaseokseen.
  18. Sekoita tasaiseksi.
  19. Kaada suklaa jähmettyneen kakun päälle.
  20. Aseta takaisin pakastimeen vähintään kuudeksi tunniksi, mielellään yön yli.
  21. Koristele mansikoilla ja limellä ennen tarjoilua.

Share

Yksi vastaus artikkeliin ”Mansikkajuustokakku limellä ja valkosuklaalla

  1. Kakku oli hyvää, mutta reseptistä ei käyny ilmin että kakku olisi ilmeisesti pitäny tarjota jäisenä.. :) onneksi en mihinkään suurempiin juhliin tehny, oli enemmänki rahkaa kuin kakkua…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>