Katkarapucocktail mangolla, limellä ja korianterilla (4 hlö:lle)

Tämä on perjantaiherkuttelua de luxe. Rankan uhman-, huudon- ja kitinäntäytteisen päivän jälkeen ei minua houkuttanut yhtään alkaa laittaa mitään illaksi – halusin kyllä syödä jotain hyvää, mutten laittaa sitä itse. Lähetin siis vielä töissä olevalle miehelleni ostoslistan tekstiviestitse. Siinä luki myös: “tässä kaikki ainekset tämän illan perjantaiherkulle, jonka SINÄ saat laittaa”. Niin helposti olin heittänyt pallon hänelle ja sain kyllä taistella pysytelläkseni poissa keittöstä ja ollakseni kaivelematta hänen kotiin tuomiaan ostoskasseja. Heti kun tytöt olivat unten mailla, alkoi hän häärätä keittiössä. Heittäydyin sohvalle ja odotin. Ellen olisi ollut niin suunnattoman väsynyt, olisin varmasti useamman kerran noussut sohvalta koska minun vain olisi ollut “pakko” tehdä jotain keittiössä.

Jonkin ajan kuluttua mieheni kiikutti eteeni ihanimman koskaan syömäni katkarapucocktailin. Jännittäviä makuyhdistelmiä, joiden ei uskoisi toimivan, mutta niin ne vain tekivät. Tämän luksusperjantaiherkuttelun jälkeen mielessäni heräsi idea… tästedes saa kyllä mieheni JOKA perjantai laittaa iltapalaa… hän ei vain vielä itse tiedä asiasta.

Katkarapucocktail sopii erinomaisesti iltapalan luksusversioksi, alkuruoaksi tai vaikkapa pieneksi lämpimän kesäillan ateriaksi… tai miksei se sopisi koleana syysiltanakin. Kokeile, tämä on vastustamattoman hyvää! (Alkuperäinen resepti on otettu sivustolta tasteline.com)

 Katkarapucocktail mangolla, limellä ja korianterilla (4 hlö:lle)

Katkarapucocktail mangolla, limellä ja korianterilla

  • 1 kypsä mango
  • 1 kurkku
  • ¼ vesimeloni
  • 1-2 avokadoa
  • 250 g katkarapuja

kastike:

  • ½ punainen chili
  • 4 rkl tuorepuristettua limemehua
  • 1 ruukku tuoretta korianteria
  • 1 sitruunaruohon varsi
  • suolaa
  • pippuria
  • koristeluun:
  • 1 karambola
  1. Sulata pakastetut katkaravut kylmässä vedessä.
  2. Kuori mango, kurkku, meloni ja avokado ja pilko kuutioiksi. Sekoita katkarapujen kanssa ja annostele laseihin tai kulhoihin.
  3. Työstä tehosekoittimessa chili, limemehu ja korianteri kastikkeeksi. Mausta raastetulla sitruunaruoholla, suolalla ja pippurilla.
  4. Kaada kastike katkarapuseoksen päälle.
  5. Viipaloi karambola ja koristele lasit tai kulhot yhdellä viipaleella. Syö ja nauti!
Share

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>