Kuka minä olen?

Olen 28-vuotias ja ollut neljä vuotta naimisissa ihanan miehen kanssa, jonka kanssa olen saanut kaksi hurmaavaa tytärtä. He ovat syntyneet vuosina 2009 ja 2011, joten elämäni pyörii luonnollisesti paljon lasten ympärillä tällä hetkellä.

Olen aina rakastanut ruoanlaittoa sekä leivontaa ja yritänkin aina saada sille aikaa, vaikka joinakin päivinä voi tehdä tiukkaa. Välillä tunnen itseni Muumimamman ruumiillistumaksi kaiken keittiössä hyörinän ja pyörinän tuoksinassa, samalla kun molemmat tyttäreni kaipaavat huomiotani. Mutta usko tai älä, viihdyn mainiosti Muumimamman roolissa!

Sain keliakiadiagnoosin viisivuotiaana, joten olen ollut 22 vuotta gluteenittomalla ruokavaliolla. Siksi kaikki julkaisemani reseptit ovat gluteenittomia ja toivon niillä voivani inspiroida muita keliaakikkoja leipomaan herkkuja erikoisruokavaliosta huolimatta. Toivon myös että te “normaalit” saatte inspiraatiota ja vinkkejä sekä ideoita siihen, mitä voi tarjoilla keliaakikkovieraille – tosin kaikki reseptit voi toteuttaa, vaikka ei olisikaan keliakiaa.

Tämä on toisin sanoen kuin tavallinen ruokablogi pienellä keliakiajujulla. Koska perheeni muodostaa arkeni, kirjoitan blogipäivityksiä jonkin verran myös heistä.

Saat mieluusti käyttää reseptejäni, mutta toivon, että kerrot mistä ohjeet ovat peräisin. Linkitä mielellään tälle sivulle, jos kerrot blogissasi resepteistäni.

Lueskele siis vapaasti ja kokeile sinua kiinnostavia ohjeita – minä teen vain sellaista, joka on hyvää. :)

Mia Åminne

 

Share

Uusimmat artikkelit

Helpot suklaaviipaleleivät (45-50 kpl)

Minusta on niin hauskaa kun te lukijat kerrotte, mitä haluatte lisää. Gluteenittoman Muumimamman Facebook-sivujen kautta on Ann-Marie kysellyt hyvien pikkuleipäohjeiden perään. Joten tässä sinulle, Ann-Marie, tulee hyvin yksinkertaisten mutta ah, niin herkullisten gluteenittomien suklaaviipaleleipien ohje. Nämä kirjaimellisesti vain sekoitetaan, litistetään ja paistetaan. Ne ovat nopeasti valmistettavia, mutta niillä on myös tapana hävitä aika nopeasti. Meidän kotonamme ne eivät olleet kovin pitkäikäisiä… puolessatoista päivässä ne olivat loppu. Tein kylläkin vain puolikkaan erän, koska en haluanut syödä itseni kipeäksi :) Minulla oli ruokasooda loppu, joten käytin sen sijaan leivinjauhetta. Hyvin onnistui! (jos käytät leivinjauhetta ota tupla määrä)

Joten jos teillä on reseptitoiveita, ottakaa yhteyttä! :)
Tässä sinulle, Ann-Marie (tai itse asiassa Ann-Marien miehelle :) ) :

 Helpot suklaaviipaleleivät (45-50 kpl)

Helpot suklaaviipaleleivät, gluteeniton

  • 200 g voita
  • 1½ dl sokeria
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 1½ rkl siirappia
  • 2 rkl kaakaojauhetta
  • 2 tl ruokasoodaa
  • 5½ dl gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta
  1. Säädä uuni 175°C.
  2. Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi taikinaksi ja anna levätä jääkaapissa noin 30 min.
  3. Jaa taikina neljään osaan ja rullaa pitkoiksi.
  4. Aseta pitkot leivinpaperilla vuoratuille pelleille, kaksi pitkoa molemmille pelleille.
  5. Litistä pitkot litteiksi ja ripottele päälle raesokeria.
  6. Paista uunissa noin 15 min.
  7. Kun pitkot vielä ovat lämpimiä, leikkaa niistä viipaleita.
Share
  1. Marenkitorttu valkosuklaa-Toblerone-moussella 2 vastausta
  2. Gluteeniton porkkanavuokaleipä 10 vastausta
  3. Pekoniin käärityt jauhelihapihvit pesto- ja valkoviinikastikkeella Vastaa
  4. Gluteeniton tomaatti- ja mozzarellapiirakka rucolalla 3 vastausta
  5. Gluteenittomat mustikkamasariinit 1 vastaus
  6. Katkarapucocktail mangolla, limellä ja korianterilla (4 hlö:lle) Vastaa
  7. Karppihampurilainen 2 vastausta
  8. Tuplapihvit kanafileestä pekonin ja aurinkokuivattujen tomaattien kera Vastaa
  9. Suklaapannacotta limemarinoitujen mansikoiden kera Vastaa